Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.07.2020 02:40

V Dudinciach sa konalo podujatie venované kúpeľníctvu


S účastníkmi diskutoval primátor Dudiniec Dušan Strieborný.


Kúpeľné mesto Dudince hostilo celodenné podujatie venované aktuálnym problémom kúpeľníctva a smart riešeniam. Ďalšie sa uskutoční koncom augusta v Piešťanoch.


V úvode workshopu sa účastníci sústredili na problematiku dane z ubytovania a aplikačnej praxe kde vystúpil výkonný podpredseda ZMOS Jozef Turčány a primátor mesta Turčianske Teplice Igor Hus.

Následne sa pozornosť diskutujúcich zamerala na vystúpenie Mareka Lišku, experta na smart riešenia, ktorý sa venoval parkovacej politike zodpovednej k obyvateľom a priateľskej k hosťom. Ďalšia téma podujatia bola venovaná novým trendom parkovacích politík naprieč Európou. Táto téma patrila prezidentovi Českej parkovacej asociácie Petrovi Horskému. Po tejto problematike sa účastníci venovali indexu urbanizmu a smart riešeniam na pomoc kúpeľníctvu, ktoré uviedli experti na smart Daniel Levársky a Tomáš Hutta.

Záver workshopu sa týkal formulovania tém, ktoré nebudú chýbať na podobnom podujatí, ktoré Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje na 25. septembra 2020 v Piešťanoch.  Tam nebude chýbať napríklad zdieľanie bicyklov, ale aj oblasť legislatívnym zmien súvisiacich s daňou z ubytovania a problematikou ubytovania rôznymi platformami.

Primátor Dudiniec Dušan Strieborný po ukončení prednášok a diskusií hosťom predstavil aktuálne investičné zámery samosprávy formou výkladu a ich sprevádzania po kúpeľom meste.

Workshop bol súčasťou podujatí zameraných na problematiku Smart ako nástroj modernizácie miestnej územnej samosprávy. Podujatie je organizované v rámci národného projektu Modernizácia miestnej územnej samosprávy, ktorý je podporený operačným programom Efektívna verejná správa z Európskeho sociálneho fondu.

Prednášky vystupujúcich budú prístupné na web stránke národného projektu TU

Autor: (Michal KALIŇÁK, ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.08.2020
Smart riešenia na princípe zdieľania
Združenie miest a obcí Slovenska pripravuje ďalší zaujímavý workshop. Výpovednú hodnotu pripravovaného podujatia znásobuje jeho zameranie aj témy prednášajúcich expertov.
viac
20.10.2020
O cenu Európskeho týždňa mobility 2020 bojovali aj samosprávy
Do Európskeho týždňa mobility 2020 sa svojimi aktivitami a trvalými opatreniami zapojilo 55 samospráv. Najaktívnejšou samosprávou sa stala mestská časť Bratislavy – Ružinov, s originálnym podujatím uspelo aj mesto Senec a aj Levoča získala ocenenie v kategórii samospráv Efektívne trvalé opatrenie.
viac
26.11.2020
ZMOS vypracovalo manuál k ambulantnému predaju potravín
Združenie miest a obcí Slovenska v rámci projektovej aktivity Včasná intervencia, ktorá je súčasťou národného projektu Modernizácia miestnej úzmenej samosprávy vypracovalo manuál k ambulantnému predaju potravín.
viac
19.02.2021
ZMOS sa cez Kežmarok sústredil na konkrétne Smart riešenia
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v podujatiach v regiónoch. Včera, formou online boli predstavené konkrétne Smart riešenia so zaujímavými príkladmi z mesta Kežmarok. Sú užitočné, osvedčili sa, môžu byť inšpiráciou pre ďalšie mestá a obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %