Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
18.01.2020 02:10

V centre Malaciek sa začína rozsiahla výstavba


Snímka: I. Sochorová


Ide o jeden z najväčších projektov tohto desaťročia v meste. Na výstavbu polyfunkčnej budovy Severín nadviaže výstavba mestskej podzemnej garáže a nového pešieho námestia.


V tejto súvislosti už je čiastočne obmedzené parkovanie na veľkom parkovisku pri hlavnej križovatke. Predpokladá sa, že približne o dva mesiace sa parkovisko úplne uzavrie.

Primátor Juraj Říha priznáva, že nastáva náročné obdobie: „Uvedomujeme si, že nás čakajú ťažké, ba dovolím si povedať, krušné tri roky. Projekt mestskej podzemnej garáže a pešieho námestia je jedným z pätice najväčších investícií tohto volebného obdobia. Nebude to jednoduché, pretože výstavba otestuje trpezlivosť nás všetkých. Nastanú aj určité dopravné obmedzenia, ktoré budú síce dočasné, avšak pomerne rozsiahle. Preto prosíme o pochopenie všetkých obyvateľov mesta.“

Kapacita mestskej podzemnej garáže je projektovaná na 60 parkovacích miest.

 

 

Autor: Ľubica PILZOVÁ


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.07.2017
Dobrovoľní hasiči už majú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory už majú možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Tú im dáva novela zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu, ktorá je účinná od soboty 1. júla 2017.
viac
16.03.2019
Ďalšia župná škola sa zatepľuje
Bratislavský samosprávny kraj dnes začal ďalšiu rekonštrukciu školského objektu. Ide o zateplenie budov Gymnázia na Ul. 1. mája v Malackách v sume vyše päťsto tisíc eur. Ukončené má byť do troch mesiacov.
viac
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
19.01.2021
Mesto Medzilaborce predstavilo projekt novej stanice
Jedným z investičných zámerov mesta Medzilaborce na rok 2021 je výstavba vlakovej a autobusovej stanice. Má nahradiť vlani zbúranú takzvanú malú železničnú stanicu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %