Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
18.10.2021 12:50

Ukrajinsko-slovensko-nórsky workshop predstaví participáciu na lokálnej úrovni


Ilustračná snímka


Ukrajinské združenie miest v spolupráci so Združením miest a obcí Slovenska a Nórskym združením miestnych a regionálnych samospráv organizuje workshop k problematike participácie na miestnej úrovni.


 Workshop sa uskutoční online 20. októbra od 10:30 hod do 14:30 hod. Na workshope budú predstavené príklady participácie na miestnej úrovni zo všetkých krajín. Pokiaľ máte záujem podeliť sa o skúseností vášho mesta alebo vašej obce, zaregistrujte sa na podujatie.

Už túto stredu 20. októbra 2021 sa uskutoční ďalší zo série workshopov realizovaných v rámci projektu CBC4US -  Slovensko – ukrajinská cezhraničná spolupráca. Workshop – Občianska participácia: Slovensko, Nórsko, Ukrajina tento krát organizuje projektový partner, a to Ukrajinské združenie miest. Cieľom workshopu bude predstaviť participáciu na lokálnej úrovni ukrajinským zástupcom z miest a obcí vychádzajúc zo slovenských a nórskych skúseností.

Úvod do participácie na miestnej úrovni predstaví Alexandra POLÁKOVÁ (SK) z Úradu splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti a príklady dobrej praxe Juraj HURNÝ z Metropolitného inštitútu v Bratislave, Lisbeth Iversen (NO) z Iniciatívy participácia občanov a Oksana SAKHAROVA (UA) z Agentúry pre strategický rozvoj Bila Tserkva.

Na workshop bude nadväzovať spracovanie manuálu k danej problematike pre ukrajinských zástupcov miest obcí.

Podujatie sa uskutoční 20. októbra 2021 so začiatkom o 10,30 h. prostredníctvom online platformy ZOOM.

Bližšie informácie o programe nájdete TU.

Pracovný jazyk workshopu: ukrajinčina, slovenčina, angličtina. 

Pokiaľ vás táto téma zaujala a máte záujem podporiť diskusiu svojimi skúsenosťami alebo si vypočuť skúseností ukrajinských a nórskych partnerov, prihlásiť sa môžete prostredníctvom online registračného formulára: https://forms.gle/eRvy2kRLyuqLYnKS8

Bližšie informácie týkajúce sa projektu Slovensko – ukrajinská cezhraničná spolupráca nájdete na našej webovej stránke TU.

Projekt „Slovensko-ukrajinská cezhraničná spolupráca-CBC4US“ realizuje Združenie miest Ukrajiny spolu so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS), Nórskym združením miestnych a regionálnych samospráv (KS) ) a Združenie FEMAN z Grantov EHP a Nórska.

 

Autor: (Zdroj: ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2021
Na občanoch záleží!
Úrad splnomocnenca vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti (ÚSV ROS) otvára pravidelné vzdelávanie, ktoré rozšíri vaše poznatky o participácii v samospráve.
viac
07.04.2021
Odporúčania ZMOS pre podporu lokálnej ekonomiky a zamestnanosti
Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) formulovalo odporúčania pre podporu lokálnej ekonomiky a zamestnávania príslušníkov marginalizovaných komunít.
viac
14.06.2021
Slovensko-ukrajinský workshop predstavil inovatívne riešenia našich miest a obcí
Podpore slovensko-ukrajinskej spolupráce na úrovni miest a obcí bol venovaný online workshop (10. 6. 2021), ktorý realizovalo Združenie miest a obcí v spolupráci s jedným z projektových partnerov - Združením ukrajinských miest (AUC).
viac
22.09.2023
Registrujte sa na Deň samosprávy Slovenska a Ukrajiny
Združenie miest a obcí Slovenska v spolupráci s partnerom projektu Združením FEMAN pozývajú na podujatie Deň samosprávy Slovenska a Ukrajiny.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %