Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
14.02.2023 01:30

Ukončili prestavbu domu služieb na bytovku, vzniklo tam osem nových bytov


Dobrá Niva.


V Dobrej Nive v okrese Zvolen ukončili prestavbu bývalého domu služieb na bytový dom. K štyrom bytom, ktoré už existovali v podkroví, tak pribudlo ďalších osem bytov, ktoré si v týchto dňoch prebrali noví nájomníci. Uviedol to starosta Milan Jakubík.


Objekt prestavali na bytovku pracovníci obecného podniku služieb. Podľa starostu tak ušetrili minimálne tretinu rozpočtovaných nákladov. Do bytovky investovali približne 450 000 eur, na čo si obec zobrala bankový úver.

"Na úrade evidujeme okolo 100 žiadostí o nájomné bývanie. Pri prideľovaní nových bytov uprednostňujeme občanov z Dobrej Nivy, ktorí si nutne potrebujú vyriešiť svoju bytovú otázku," priblížil prideľovanie bytov Jakubík.

Keďže v obci medzi Zvolenom a Krupinou je značný záujem o túto formu bývania, starosta predpokladá, že samospráva by mohla postaviť aj ďalšie byty. "Tieto zámery chceme zapracovať aj do aktuálnej zmeny územného plánu," dodal.

Tento rok má obec v pláne vybudovať novú čistiareň odpadových vôd (ČOV) a tiež spustiť proces jednoduchých pozemkových úprav v lokalite IBV Nad višničkami. "Pri všetkých veľkých investíciách je to podmienené tým, že na ne získame finančné prostriedky z grantov. Veľká časť plánovaných stavieb je totiž totožná s tými, ktoré boli rozpočtované aj po minulé obdobia, ale pre nezískanie financií alebo iné problémy sa nemohli zrealizovať," informoval starosta. K takým patrí aj dlhšie plánované budovanie novej oddychovej zóny v obci.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.01.2018
V Krupine chcú odovzdať obnovený Dom služieb aj mestský úrad
Prioritou vedenia mesta Krupina v tomto roku je obnova budov, miestnych komunikácii a tiež revitalizácia športovísk. K najväčším investíciám patrí rekonštrukcia Domu služieb, s ktorou sa začalo už vlani v lete.
viac
12.06.2021
Dobrá Niva podala žiadosť o úver na ŠFRB, dom služieb chce prestavať na byty
Obec Dobrá Niva v okrese Zvolen podala v uplynulých dňoch žiadosť o úver na Štátny fond rozvoja bývania (ŠFRB) a o dotáciu z Ministerstva dopravy a výstavby SR na rekonštrukciu dvoch podlaží tamojšieho domu služieb.
viac
25.02.2022
Obec Píla prestavuje bývalú školu na zariadenie sociálnych služieb
V malej obci Píla v okrese Žarnovica, prestavujú bývalú základnú školu na zariadenie sociálnych služieb. Stavba je financovaná Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR a spolufinancovaná je aj samotnou obcou.
viac
14.04.2023
Ľadový chrám na Hrebienku čoskoro zatvoria, s návštevnosťou sú spokojní
Posledných pár dní majú návštevníci Vysokých Tatier možnosť vidieť Tatranský ľadový dóm na Hrebienku. Otvorený je do nedele 16. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %