Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
16.04.2022 03:00

Turistický vláčik Štiavnická Anča vyrazil počas sviatkov do mesta


Snímka zdroj: Región Banská Štiavnica


Počas veľkonočných sviatkov vyrazil v sobotu do ulíc Banskej Štiavnice vyhliadkový turistický vláčik Štiavnická Anča. Premáva každú hodinu počas soboty a nedele. TASR o tom v sobotu informoval Milan Kabina, prevádzkovateľ vláčika.


„Na ktorejkoľvek zastávke môže cestujúci vystúpiť, navštíviť múzeum, prezrieť si Kalváriu alebo sa okúpať na tajchu Klinger, a potom nastúpiť na vláčik a pokračovať v jazde a obhliadke. Počas jazdy turistov sprevádza audiosprievodca, od ktorého sa dozvedia zaujímavosti z histórie Banskej Štiavnice a okolia,“ konštatoval Kabina.      

Pred mnohými desaťročiami vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak, ktorý ľudia pomenovali Štiavnická Anča. Vláčik doslúžil, ale dnes obyvateľov či návštevníkov mesta vozí turistický vláčik s rovnakým menom. Zavezie ich k najznámejším a najnavštevovanejším pamätihodnostiam Banskej Štiavnice.      

„Lístok platí celý deň. Na ktorejkoľvek zastávke môže cestujúci vystúpiť a opäť nastúpiť. Trasa vedie z Námestia sv. Trojice k Banskému múzeu v prírode – skanzenu a obľúbenému tajchu Klinger. Odtiaľ ľudí vláčik prevezie popri historickom sklade pušného prachu, odkiaľ je pekný panoramatický výhľad na okolitú prírodu. Následne zamieria do historického centra, popri Trotuári, Kammerhofe a Botanickej záhrade až pod Kalváriu. Ďalej až na križovatku, popri Glanzenbergu a ďalších historických pamiatkach späť na Námestie sv. Trojice,“ priblížil Kabina s tým, že všetky aktuálne informácie sú na http://stiavnickaanca-vlacik.sk.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.06.2019
Po meste bude jazdiť vyhliadkový vláčik
Pred rokmi vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak s názvom Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Banskej Štiavnice bude počas letnej sezóny voziť turistický vláčik s rovnakým názvom.
viac
09.03.2020
BBSK pripravuje projekt novej cyklotrasy na trase Štiavnickej Anče
Už o niekoľko rokov by mohla Hronskú Breznicu s Banskou Štiavnicou prepojiť nová cyklotrasa, vedúca po bývalom pôvodnom telese niekdajšej úzkorozchodnej železničnej trate Štiavnická Anča. Projekt pripravuje Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK).
viac
08.06.2020
Aj toto leto odvezie návštevníkov po krásach mesta Štiavnická Anča
K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.
viac
29.05.2023
Od júna začne v historickom centre premávať nový turistický vláčik
Do Banskej Bystrice sa po rokoch vracia turistický vláčik, ktorý zatraktívni cestovný ruch nielen v meste, ale aj v jeho okolí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %