Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
26.06.2019 08:15

Po meste bude jazdiť vyhliadkový vláčik


Ilustračná snímka: vlacik.trotuarcafe


Pred rokmi vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak s názvom Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Banskej Štiavnice bude počas letnej sezóny voziť turistický vláčik s rovnakým názvom.


"Naša Štiavnická Anča zavezie návštevníkov k najznámejším a najnavštevovanejším pamätihodnostiam Banskej Štiavnice," informoval za prevádzkovateľa obnovenej atrakcie Milan Kabina.       

Ako priblížil, trasa povedie z Trojičného námestia k Banskému múzeu v prírode. Odtiaľ popri Novom Zámku, cez historické centrum, popri Trotuári, Kammerhofe a Botanickej záhrade až pod Kalváriu. Potom opäť popri historických pamiatkach na Námestie Sv. Trojice.       

Lístok na vlak je podľa Kabinu platný celý deň. "To znamená, že na ktorejkoľvek zastávke môže cestujúci vystúpiť, navštíviť múzeum, prezrieť si Kalváriu alebo sa okúpať na tajchu Klinger a potom neskôr nastúpiť na vláčik a pokračovať v jazde a obhliadke," priblížil.       

Vláčik bude premávať každú hodinu od 10.00 h a posledná jazda bude o 19.00 h. Štiavnická Anča vyštartuje na prvú jazdu v sobotu 29. júna.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.04.2017
Ako si Banská Štiavnica poradila s podnikateľmi. Tí využívali kontajnery občanov
Od januára 2017 zaviedli v meste Banská Štiavnica množstvový zber zmesového komunálneho odpadu pre právnické osoby a spoplatnili aj odber vytriedených odpadov z podnikateľskej činnosti. Motivujú ich tým nevhadzovať odpad do nádob určených pre občanov.
viac
27.10.2017
Samospráva chce zrekonštruovať Komunitné centrum na Šobove
Banskoštiavnická samospráva plánuje zrekonštruovať Komunitné centrum, ktoré svoje aktivity vyvíja v lokalite Šobov, kde žije početná rómska komunita.
viac
08.06.2020
Aj toto leto odvezie návštevníkov po krásach mesta Štiavnická Anča
K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.
viac
16.04.2022
Turistický vláčik Štiavnická Anča vyrazil počas sviatkov do mesta
Počas veľkonočných sviatkov vyrazil v sobotu do ulíc Banskej Štiavnice vyhliadkový turistický vláčik Štiavnická Anča. Premáva každú hodinu počas soboty a nedele. TASR o tom v sobotu informoval Milan Kabina, prevádzkovateľ vláčika.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %