Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
03.04.2023 08:25

Turisti sa so vstupenkou na Trenčiansky hrad bezplatne dostanú do ďalších múzeí


Trenčiansky hrad.


Návštevníci Trenčianskeho hradu môžu počas tohtoročnej letnej sezóny spoznať ďalšie pobočky Trenčianskeho múzea v Trenčíne za zvýhodnených podmienok.


So vstupenkou na Trenčiansky hrad majú vstup zdarma do šiestich pobočiek múzea.

Podľa Kataríny Špačkovej z oddelenia marketingu a komunikácie Trenčianskeho múzea je od 1. apríla v cene vstupenky na malý alebo veľký hradný okruh Trenčianskeho hradu zahrnutá aj návšteva Katovho domu, Kostnice, Župného domu, Podjavorinského múzea v Novom Meste nad Váhom, rodného domu Ľudovíta Štúra a Alexandra Dubčeka v Uhrovci a kúrie Ambrovec v Beckove.

"Spoločným vstupným sme sa snažili vyjsť v ústrety turistom, ktorí prichádzajú do Trenčína a okrem hradu chcú spoznať aj ďalšie zaujímavé historické miesta. Teraz tak budú môcť urobiť za zvýhodnených podmienok. Zároveň veríme, že táto iniciatíva pomôže pri rozvoji cestovného ruchu v kraji," povedal riaditeľ Trenčianskeho múzea v Trenčíne Peter Martinisko.

Platnosť vstupenky spoločné vstupné - hrad bude sedem kalendárnych dní vrátane dňa jej nákupu. Zvýhodnenú ponuku môžu turisti využívať do 31. októbra 2023, dodala Špačková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.06.2020
MK SR zrušilo bezplatný vstup do múzeí a galérií každú prvú nedeľu v mesiaci
Bezplatný vstup do múzeí a galérií v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR každú prvú nedeľu v mesiaci sa ruší. Rozhodol o tom rezort v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie nového koronavírusu.
viac
01.02.2023
Trenčiansky hrad prilákal v minulom roku viac ako 145 000 návštevníkov
Historické objekty Trenčianskeho múzea v Trenčíne prilákali v minulom roku 173 429 návštevníkov. Po roku 2019 je to druhý najlepší výsledok, vtedy pobočky múzea navštívilo o 2036 návštevníkov viac.
viac
03.08.2023
Na Trenčianskom hrade privítali tento rok stotisíceho návštevníka rekordne skoro
Tohtoročnou stotisícou návštevníčkou Trenčianskeho hradu sa v stredu stala Žilinčanka Jana Praznovská. Na hrad prišla s dcérou Julkou.
viac
28.09.2023
Južné opevnenie Trenčianskeho hradu zveril TSK do správy Trenčianskeho múzea
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) zveril do správy krajskej príspevkovej organizácie Trenčianske múzeum v Trenčíne majetok za viac ako dva milióny eur na Trenčianskom hrade. Rozhodli o tom na pondelkovom zasadnutí poslanci Zastupiteľstva TSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %