Nedeľa 19.05.2024
Dnes má meniny 
Gertrúda
°C
05.06.2020 10:30

MK SR zrušilo bezplatný vstup do múzeí a galérií každú prvú nedeľu v mesiaci


Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky.


Bezplatný vstup do múzeí a galérií v zriaďovateľskej pôsobnosti Ministerstva kultúry (MK) SR každú prvú nedeľu v mesiaci sa ruší. Rozhodol o tom rezort v súvislosti s ekonomickým dosahom pandémie nového koronavírusu.


Týka sa to aj všetkých 18 špecializovaných múzeí Slovenského národného múzea (SNM), ktoré od 6. do 12. mája postupne znovuotvorili pre verejnosť svoje výstavy, expozície a postupne aj vonkajšie areály.

„Veľmi nás teší návrat návštevníkov. Návrat do predkoronavírusových čísel návštevnosti a s tým spojenej finančnej stabilizácii však bude aj pre Slovenské národné múzeum dlhý a náročný. Z našej strany robíme všetko pre to, aby sme pre návštevníkov, rodiny s deťmi, seniorov a aj zahraničných turistov v našich múzeách po celom Slovensku neustále pripravovali čo najzaujímavejší program. Samozrejmosťou je aj hľadanie stále nových ciest na jeho promovanie vrátane využívania on-line priestoru,” povedal generálny riaditeľ SNM Branislav Panis.

Pri návšteve múzeí a galérií je naďalej nevyhnutné dodržiavať bezpečnostné a hygienické predpisy. Vstup do objektov múzeí je možný len s respiračnou ochranou tváre, v skupine maximálne piatich osôb. Návštevníci si povinne dezinfikujú ruky prostriedkom umiestneným pri vstupe do každého múzea a rovnako tu absolvujú meranie telesnej teploty. Skupinové prehliadky, lektoráty a hromadné podujatia sú v súčasnosti celkovo na Slovensku, to znamená vrátane múzeí, povolené pre maximálne 100 ľudí. Spôsob prehliadky sa zároveň riadi internými pokynmi každého zo špecializovaných múzeí SNM.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.04.2020
Mesto Skalica pristupuje k ekonomickým opatreniam
Mesto Skalica obmedzilo obstarávania tovarov, prác a služieb okrem obstarania investícií podporených z grantov Európskej únie. Informovala o tom Alena Javorská zo sekretariátu primátorky.
viac
03.04.2020
ZMOS navrhuje mobilizovanie eurofondov
Združenie miest a obcí Slovenska navrhuje urýchlene mobilizovať eurofondové zdroje na zmiernenie dopadov COVID 19. Podľa názoru združenia je to jediná možnosť ako spomaliť tempo poklesu ekonomiky, rastu nezamestnanosti a podpory verejných investícií.
viac
07.05.2020
Veľký Šariš plánuje viaceré investičné aktivity
Napriek prijatým úsporným opatreniam v súvislosti s epidémiou nového koronavírusu mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investičné aktivity.
viac
16.10.2020
Projekty samospráv na zmiernenie dopadov pandémie sú už vyhodnotené
Rezort informatizácie, regionálneho rozvoja a inovácií vyhodnotil výzvu za viac ako 1,1 milióna eur, prostredníctvom ktorej rezort podporil 50 projektov samospráv na zmiernenie dopadov pandémie na Slovensku.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.13 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.15 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.71 %