Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.01.2023 04:15

TTSK začal s obnovou športového areálu na hlohovskom gymnáziu


Ilustračná snímka: (tasr).


Gymnázium Ivana Kupca v Hlohovci bude mať po pol roku stavebných prác zmodernizované svoje vonkajšie športovisko.


Zriaďovateľ Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal s obnovou za 623 000 eur v týchto dňoch, podľa zástupcu predsedu TTSK Patrika Voltmanna tak pokračuje v napĺňaní svojho rozsiahleho viacročného plánu rozvoja športovej infraštruktúry na svojich 13 stredných školách vo všetkých siedmich okresoch kraja.

"Verím, že aj týmto spôsobom zatraktívnime štúdium na našich stredných školách a podnietime záujem mladých ľudí o pohyb. Súčasťou projektu v Hlohovci je vytvorenie novej workoutovej zostavy, ako aj revitalizácia okolitého priestoru," uviedol Voltmann, ktorý má na starosti aj oblasť športu.

TTSK už pred časom investoval na gymnáziu do zateplenia a obnovy fasády. Súčasné stavebné práce zahŕňajú výstavbu dvoch viacúčelových ihrísk s umelým povrchom. Rekonštrukciou prejde atletická dráha a sektor skoku do diaľky. Na workoutovej zostave bude osadených osem kusov fitnes zariadení. Areál bude nanovo osvetlený, pribudne aj prenosná trojradová oceľová tribúna pre 52 divákov.

Krajská samospráva celkovo vyčlenila na výstavbu a modernizáciu telocviční a vonkajších športovísk pri stredných školách viac ako sedem miliónov eur. V roku 2022 bola dokončená výstavba telocvične pri Strednej odbornej škole elektrotechnickej v Gbeloch, zrekonštruovaný športový areál Spojenej školy na Ulici Gyulu Szabóa v Dunajskej Strede, Gymnázia Ármina Vámbéryho v Dunajskej Strede. Ukončená bola aj druhá etapa rekonštrukcie multifunkčného areálu pri Spojenej škole na Ulici Jána Bottu v Trnave. Tesne pred dokončením je nová telocvičňa pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede a modernizovaný športový areál pri Obchodnej akadémii v Senici.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.03.2021
Mesto chce rekonštruovať multifunkčný športový areál na Sídlisku III
Samospráva mesta Humenné chce zrekonštruovať multifunkčný športový areál na najväčšom mestskom sídlisku. Zámer mesta uchádzať sa o dotáciu v rámci výzvy Fondu na podporu športu "Výstavba, rekonštrukcia a modernizácia športovej infraštruktúry" odobrili v stredu mestskí poslanci na svojom zasadnutí.
viac
16.06.2021
Športový areál v priestoroch školy mesto kompletne obnoví
Športový areál v priestoroch Základnej školy (ZŠ) vo Veľkom Šariši v sobotu (12. 6.) ručne kosili kosci. Konalo sa tam podujatie Šarišske kosače. Mesto chce areál kompletne obnoviť. Veľký Šariš je aktuálne Európskym mestečkom športu 2021.
viac
19.05.2022
Mesto získalo dotáciu na rekonštrukciu športového areálu Sihoť
Mesto Nové Zámky získalo dotáciu z Fondu na podporu športu na mestský multifunkčný športový areál na Sihoti. Celkové výdavky na rekonštrukciu areálu sú vyčíslené na takmer 800 000 eur.
viac
01.06.2022
TTSK zmodernizuje športoviská pri Obchodnej akadémii v Senici
Modernizácia športového areálu pri Obchodnej akadémii v Senici sa bude týkať basketbalového ihriska, atletickej dráhy alebo priestoru na skok do diaľky. Uviedol to predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %