Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
18.01.2019 02:10

TTSK usporiada festival stredných škôl v Senici a Dunajskej Strede


Ilustračná snímka (Teraz.sk)


Na Žitnom ostrove a na Záhorí sa bude môcť verejnosť oboznámiť s ponukou stredných škôl v Trnavskom kraji v rámci festivalu stredných škôl s názvom Kam na strednú. TASR o tom informoval Patrik Velšic z odboru komunikácie Trnavského samosprávneho kraja.


Výstavy sú pokračovaním úspešnej prezentácie stredných škôl a významných zamestnávateľov v kraji, ktorá sa konala v kraji prvýkrát v Trnave v decembri minulého roka. "Výstavy sú lákadlom nielen pre žiakov ôsmych a deviatych ročníkov základných škôl, ale aj pre ich rodičov, ktorí majú možnosť spoznať zaujímavú paletu možností v oblasti vzdelávania a uplatnenia sa na trhu práce," uviedol Velšic.       

Výstava sa v Dunajskej Strede uskutoční v utorok 22. januára v priestoroch Strednej odbornej školy rozvoja vidieka, kde sa predstavia školy nielen z regiónu, ale z celého kraja. Na Záhorí sa stredné školy odprezentujú v piatok 25. januára v Dome kultúry v Senici. Výstavy sa začínajú o 9.00 a končia sa o 17.00 h.       

Priamo na podujatí školy návštevníkom predvedú formou prezentácií a moderovaných vstupov, prečo by sa mali záujemcovia prihlásiť práve na ich školu. "Chýbať nebudú ani diskusné pódiá s odborníkmi z praxe a kariérnymi poradcami, firmy zapojené do projektu duálneho vzdelávania, ukážky aktivít, programov a úspechov stredných škôl či užitočné poradenstvo pri výbere školy," doplnil Velšic.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.02.2022
TTSK požiadal o ďalšiu dotáciu z Fondu na podporu športu
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa uchádza o dotáciu z Fondu na podporu športu na spolufinancovanie výstavby telocvične pri Gymnáziu Ladislava Dúbravu v Dunajskej Strede. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
27.09.2022
V Trnave, Senici a Dunajskej Strede bude veľtrh Kam na strednú
V Trnave a následne aj v Dunajskej Strede a Senici pripravuje Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sériu podujatí pre žiakov základných škôl Kam na strednú 2022.
viac
24.01.2023
Mesto plánuje postaviť zimný štadión
Mesto Dunajská Streda prostredníctvom svojej spoločnosti Municipal Real Estate Dunajská Streda, ktorej je jediným vlastníkom, plánuje postaviť zimný štadión. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie.
viac
20.04.2023
KOCR Trnavský kraj vypraví cyklobusy do Malých Karpát aj na Žitný ostrov
Autobusy, ktoré cestujúcich odvezú i s bicyklami, už čoskoro prepoja Záhorie a Piešťany a návštevníci Thermalparku v Dunajskej Strede to vďaka nim budú mať bližšie k vodám Žitného ostrova. Informoval o tom Martin Palkovič z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %