Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
05.05.2023 07:45

TTSK rozširuje ponuku zdravotnej starostlivosti, spúšťa služby mobilného hospicu


Ilustračná snímka.


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby mobilného hospicu. Informoval o tom odbor komunikácie.


Komplexná paliatívna starostlivosť je určená pre pacientov s nevyliečiteľným ochorením a zomierajúcich pacientov v ich domácom prostredí. "Ide o komplexnú paliatívnu starostlivosť o pacientov s nevyliečiteľným ochorením, ako aj zomierajúcich pacientov. Lekár so zdravotnou sestrou navštívi pacienta priamo v jeho domácnosti, kde jeho zdravotný stav stabilizuje. Vnímame, že o službu je dlhodobo veľký záujem, a preto je zámerom vytvoriť sieť mobilných hospicov a pokryť tak celé územie kraja," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Služba je poskytnutá na návrh lekára a záujemcovia sa môžu registrovať prostredníctvom registračného formulára na webovej stránke www.zdravazupa.sk.

Paliatívna starostlivosť má za cieľ zlepšiť kvalitu života pacientom a ich príbuzným, ktorí sú vystavení vážnemu ochoreniu, a zároveň predchádzať a zmierniť utrpenie v oblasti život ohrozujúcich ochorení. Prostredníctvom starostlivosti sú pacientovi diagnostikované a následne liečené bolesti a iné fyzické či psychosociálne problémy.

"V roku 2022 podpísala krajská samospráva s Fakultnou nemocnicou v Trnave memorandum o spolupráci v oblasti poskytovania dlhodobej paliatívnej a ošetrovateľskej zdravotnej starostlivosti prednostne v domácom prostredí. Práve nová služba mobilného hospicu je jeho pilotným projektom a verím, že skvalitní život všetkým, ktorých ťažké ochorenie postihuje," doplnil predseda TTSK.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2019
Centrálny krízový fond prispel obciam na preventívne opatrenia
Trnavská župa prostredníctvom Centrálneho krízového fondu (CKF) podporila projekty zamerané na predchádzanie živelných udalostí a katastrof na území kraja sumou 15-tisíc eur.
viac
14.11.2020
Župa prináša užitočný sumár informácií o chorobe Covid-19 v tlačenej podobe
Obyvatelia trnavskej župy si v týchto dňoch nájdu v poštových schránkach tlačový materiál „Zdravá župa,“ bohatý na informácie a praktické rady ako zvládnuť pandémiu ochorenia Covid-19 vo fyzickom i duševnom zdraví.
viac
02.12.2022
Detská pohotovosť v Trnave zostáva, jej prevádzku preberá kraj
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa stal prevádzkovateľom ambulantnej pohotovostnej služby pre deti a dorast v Trnave. Detská pohotovosť bude aj po 1. decembri fungovať na Starohájskej 1, je určená pacientom zo spádových oblastí Trnava a Hlohovec.
viac
18.04.2023
TTSK začal poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) začal prostredníctvom svojej spoločnosti Zdravá župa poskytovať služby Agentúry domácej ošetrovateľskej starostlivosti v kraji. Informoval o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %