Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
08.01.2024 02:05

TTSK pripravil stretnutia v okresných mestách o aktuálnych dotačných výzvach


Sídlo TTSK, ilustračná snímka archív red.


Sériu stretnutí so záujemcami o dotácie k aktuálne zverejneným výzvam pripravuje od 8. do 17. januára vo všetkých okresných mestách Trnavský samosprávny kraj (TTSK). Ide o dotačné schémy, ktoré sú určené na podporu aktivít organizácií a obcí.


Stretnutia sú pokračovaním spolupráce TTSK a víťazného tímu prvého ročníka krajského Kiratonu s názvom (Po)tvorkyne. Ten uspel s nápadom komunitnej participácie obyvateľov kraja. Stretnutia sa začnú v Seredi, pokračovať budú v Senici, Skalici, Piešťanoch a Hlohovci, v týždni od 15. januára potom v Galante a Dunajskej Strede. Záverečné bude na Úrade TTSK v Trnave.         

Záujemcovia sa na nich dozvedia, akým spôsobom sa môžu o finančný príspevok uchádzať. Na dotačnú schému Podpora aktivít organizácií na území TTSK bolo z rozpočtu vyčlenených 450.000 eur. Projekty môžu byť zamerané na podporu aktivít v oblasti umenia a kultúry, integráciu občanov so zdravotným znevýhodnením a skvalitnenie života seniorov v oblasti sociálnej starostlivosti, zlepšenie chorobnosti a prevencie chorôb, na športovú infraštruktúru, ale aj na zlepšenie životného prostredia.         

Objem financií vo výške 150.000 eur je určený na dotačnú schému Podpora aktivít obcí na území TTSK. Cieľom je podporiť nápady obcí a participovať na podpore, príprave a realizácii ich aktivít. Projekty môžu byť zamerané na rozvoj kultúrnych aktivít, rozvoj sociálnych a zdravotníckych služieb, ale aj na prípravu športových podujatí. Spolufinancovanie zo strany žiadateľa pre obe výzvy je stanovené na päť percent.         

Záujemcovia z neziskového sektora môžu v danej súvislosti kontaktovať InfoBodky v každom okrese. Získajú tam pomoc etablovaných aktérov a informácie o možnostiach, ako založiť vlastnú organizáciu, ako napísať projekt či ako požiadať o grant.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.02.2019
Participatívny rozpočet kraja ľudí zaujal, prišli s podnetnými projektmi
Sériu stretnutí s obyvateľmi jednotlivých regiónov Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) majú za sebou koordinátori prvého ročníka krajského participatívneho rozpočtu.
viac
24.01.2020
O dotácie trnavskej župy možno požiadať do 14. februára
Trnavský samosprávny kraj poskytuje ďalšiu možnosť obciam, mestám a organizáciám, ako realizovať projekty v regióne. Zastupiteľstvo TTSK schválilo novinky v oblasti poskytovania dotácii z rozpočtu.
viac
14.01.2021
Starostovia vyzývajú MŽP a MK, aby predĺžili lehoty na predkladanie projektov
Starostovia z okresov Galanta a Dunajská Streda vyzývajú rezort kultúry a ministerstvo životného prostredia, aby predĺžili lehoty na predkladanie projektov.
viac
06.12.2021
Poslanci TTSK budú rozhodovať o vyhlásení dotačných výziev
Výzvy na predloženie žiadostí o dotácie budú schvaľovať poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) na svojom poslednom tohtoročnom zasadnutí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %