Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
22.09.2021 01:50

Trenčianski hasiči triumfovali v medzinárodnej súťaži záchranárov Rescue Lesnica


Snímka: Teraz.sk


Príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Okresného riaditeľstva HaZZ v Trenčíne sa stali absolútnymi víťazmi 18. ročníka pretekov posádok rýchlej zdravotnej pomoci Rescue Lesnica 2021 s medzinárodnou účasťou v Monkovej doline v Ždiari.


Ako informoval hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Trenčíne Marián Petrík, počas súťaže si záchranári museli poradiť so simulovanou dopravnou nehodou, udalosťou s hromadným postihnutím osôb a so záchranou topiacej sa osoby v bazéne.       

Pripravenosť jednotlivých posádok preveril náročný terén. „V konkurencii 21 posádok sa podarilo zvíťaziť príslušníkom Hasičského a záchranného zboru Petrovi Valkovi, Miroslavovi Pokrývkovi a Róbertovi Gavendovi,“ doplnil Petrík.

Súťaž sa koná každoročne a je aj spomienkou na záchranárov, ktorí zahynuli pri výkone svojej práce 17. júla 2015 pri páde vrtuľníka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) z Popradu v Slovenskom raji. Zahynuli pri ňom štyria členovia posádky Marek Rigda, Ľubomír Majerčák, Martin Svitana a Dušan Leskovjanský.       

O rok neskôr sa tragédia zopakovala, keď 7. septembra 2016 v nočných hodinách pri páde vrtuľníka zahynula trojčlenná posádka VZZS z Popradu Patrícia Krajňáková, Ján Rušin, František Bartoš aj s pacientom.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.08.2016
Dobrovoľní hasiči pripravili nočnú súťaž v požiarnom útoku
V nedeľných skorých ranných hodinách sa na futbalovom ihrisku v obci Malinová v okrese Prievidza skončila  regionálna nočná súťaž dobrovoľných hasičských zborov (DHZ).
viac
18.05.2019
Galanta hostila krajskú súťaž v hasičskom športe
V Galante sa 16. mája uskutočnil 23. ročník krajskej súťaže v hasičskom športe. Hasiči súťažili v štyroch disciplínach – vo výstupe do štvrtého podlažia cvičnej veže, v behu na sto metrov cez prekážky, v štafete (4 x 100 metrov) a v požiarnom útoku.
viac
15.09.2021
Na záchranu životov odovzdal kraj ďalšie defibrilátory
Deväť dobrovoľných hasičských zborov v Trenčianskej župe si na kúpeľnej promenáde v Trenčianskych Tepliciach z rúk predsedu kraja prevzalo život zachraňujúci prístroj, desiaty darovala hasičom spoločnosť Pharmacare Slovakia. Jedenásty defibrilátor bol odovzdaný dobrovoľným hasičom v Omšení.
viac
19.08.2023
Hasiči súťažili v behu po schodoch, prihlásilo sa 51 tímov
Dvojčlenné tímy hasičov z celého Slovenska i zahraničia si v piatok merali sily v behu po schodoch. Do 24. ročníka súťaže Memoriál Schody 2023 sa prihlásilo 51 dvojíc. Ministerstvo vnútra (MV) SR o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %