Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
14.08.2023 10:35

Trenčín vybuduje v parku pod Juhom pumptrackové dráhy


Ilustračná snímka.


Trenčianska samospráva vybuduje v parku pod Juhom pri ihrisku Žihadielko bicyklové dráhy typu pumptrack. Podľa hovorkyne mesta Eriky Ságovej si stavebné práce vyžiadajú investíciu takmer 237 000 eur a mali by byť hotové do konca októbra 2023.


Doplnila, že celková spevnená plocha bicyklových dráh vrátane štartovacieho pahorku a priestoru mobiliára má byť 885 štvorcových metrov (m2). Dĺžka samostatných jazdných línií necelých 269 metrov a povrch telesa dráhy je asfaltový, uviedla.

Výsledkom mestskej investičnej akcie bude podľa nej viacero okruhov. "Základný pumptrackový okruh severne od detského ihriska. Štartovací pahorok bude priamo nadväzovať na chodník pre peších. V tejto časti bude aj parková lavička so stojanom na bicykle. Detský okruh - samostatný okruh s nižšie profilovanými prekážkami pre najmenšie deti na odrážadlách, bude v južnej časti," priblížila.

Dva pumptrackové okruhy doplní línia s vyššie profilovanými prekážkami a rozšírenými možnosťami skokov pre pokročilých jazdcov, no zároveň bude prejazdná aj pre začiatočníkov. Jej súčasťou bude aj drevená prekážka wallride s rozmermi 3,7 x 1,8 metra a sklonom 50 stupňov, dodala Ságová.

Mesto je podľa nej pripravené financovať investíciu z rozpočtu, zároveň však očakáva rozhodnutie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR o žiadosti na jej refundáciu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.08.2019
Mesto Trenčín dostane na revitalizáciu parku a na zeleň viac ako 600-tis. eur
Viac ako 600-tis. eur z eurofondov a štátneho rozpočtu dostane mesto Trenčín na revitalizáciu parku Úspech a na zeleň vo vnútrobloku na sídlisku Sihoť. Rozhodlo o tom Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako riadiaci orgán pre Integrovaný regionálny operačný program.
viac
26.10.2022
V meste spustili výstavbu skateparku, pribudnúť má aj detské ihrisko
V meste Modra spustili za rybníkom na Dolnej ulici výstavbu skateparku. Do budúcoročného mája majú v prvej etape vybudovať "skateboardový bazén", ktorý je vhodný pre začínajúcich aj pokročilých jazdcov.
viac
22.12.2022
Výstavba hokejovej haly pre talentovanú mládež napreduje
Práce sa naplno rozbehli aj v stredoškolskom kampuse v Zámostí, kde sa už črtajú základy novej hokejovej haly pre Hokejovú akadémiu v Trenčíne. Zhotoviteľ aj investor absolvovali prvý kontrolný deň na stavbe.
viac
04.10.2023
Priemyselný park vo Valalikoch pokračuje v ďalšom rozvoji
V strategickom priemyselnom parku Valaliky pri Košiciach v najbližších rokoch nájde prácu takmer 7 200 zamestnancov. Spolu so subdodávateľskými spoločnosťami sa tento počet môže zvýšiť na takmer 16 000. Postupný nábeh výroby automobilového závodu je naplánovaný do roka 2026.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %