Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2024 05:05

Súťaž mládeže o najlepší komiks z prostredia Poľany trvá do júna


Poľana v bublinách - informačný banner


Správa Chránenej krajinnej oblasti (CHKO) Poľana vyhlasuje výtvarnú súťaž o najlepší komiks z jej prostredia. Podnietiť má mládež k úvahám o tom, aký je ich vzťah k prírode a ako vnímajú život na území Poľany. Informovala o tom Lucia Miňová zo správy.


Dodala, že témou súťaže je krátky príbeh, vtipný moment či poučná zaujímavosť zachytené v komiksoch. Má to podnietiť kreativitu, dôvtip a obrazotvornosť mladých ľudí, ktorú dokáže rozpútať spolunažívanie ľudí a prírody na Poľane. Upriamiť má aj pozornosť detí a mládeže v regióne na skutočnosť, že žijú na území, ktoré je súčasťou svetovej siete lokalít UNESCO. "Ich domovina, ich Poľana, taká typická rozsiahlymi lesmi či pestrými lúkami s bohatou faunou a flórou," priblížila.         

Súťaž trvá do 14. júna a je určená pre žiakov druhého stupňa základných škôl, umeleckých škôl a študentov stredných škôl. Podľa Miňovej sa komiks stáva nástrojom, ako poukázať aj na zložitejšie témy z nadhľadu a spôsobom, ktorý je blízky mladým ľuďom. "Preto veríme, že získame pestrú paletu ilustrovaných príbehov, ktoré poukážu na vzájomný vzťah medzi človekom a prírodou?" poznamenala.         

Najlepšie práce sa stanú súčasťou oficiálnej propagácie Biosférickej rezervácie Poľana. Viac informácií o súťaži nájdu záujemcovia v podmienkach súťaže, ktoré sú na webovej stránke CHKO Poľana.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.11.2016
V Košiciach sa bude diskutovať na tému Voda a sídla
21. novembra 2016 sa uskutoční v Košiciach seminár, ktorý organizuje Nadácia Ekopolis v rámci súťaže PRE VODU. Seminár je otvorený nielen pre záujemcov súťaže PRE VODU, ale aj pre odbornú verejnosť, zamestnancov verejnej správy, akademickú sféru, aktívnych občanov a členov mimovládnych organizácií.
viac
15.06.2017
Slovensko má v udržateľnom turizme nevyužitý poklad
Slovensko zaznamenalo výrazný medzinárodný úspech. Prestížnu Cenu Michela Batissa 2017 za najlepší manažment biosférickej rezervácie UNESCO 2017 si prevzala riaditeľka Chránenej krajinnej oblasti – Biosférickej rezervácie Poľana Vladimíra Fabriciusová.
viac
16.03.2021
Do BRDS prišlo takmer 700 žiadostí
O príspevky Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy (BRDS) sa uchádzajú predkladatelia 676 žiadostí.
viac
26.04.2023
Mladí reportéri opäť pomenovali problémy životného prostredia
Aj tento rok vybrala odborná porota zložená z novinárov, fotografov a zástupcov environmentálnych organizácií víťazov národného kola súťaže Mladí reportéri pre životné prostredie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %