Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
26.09.2019 03:20

Šurianskym dobrovoľným hasičom odovzdali vynovené priestory


Spoločná snímka pri príležitosti prevzatia zrekonštruovaných priestorov Dobrovoľného hasičského zboru.


Vďaka úspešnému projektu v rámci výzvy Ministerstva vnútra SR na rekonštrukciu hasičských staníc sa v Šuranoch môžu tešiť modernej hasičskej zbrojnici.


V Šuranoch 20. septembra slávnostne odovzdali do užívania zrekonštruované priestory Dobrovoľného hasičského zboru. Prítomným sa prihovoril Ing. Marek Oremus, primátor mesta Šurany, ktorý privítal vzácnych hostí - prezidenta Hasičského a záchranného zboru SR plk. Ing. Pavla Nereču, viceprezidenta DPO SR pplk. Ing. Zoltána Táncsosa, PhD, krajského riaditeľa HaZZ Nitra pplk. Ing. Petra Táncsosa, PhD, riaditeľa HaZZ Nové Zámky pplk. Ing. Mareka Zajíčka, vedúceho OPT Nové Zámky JUDr. Ondreja Hanzlíka, veliteľa HS Šurany Tomáša Meroviča, predsedu DHZ Šurany Františka Bezdedu, zástupcov dobrovoľných hasičských zborov z okolitých obcí, poslancov a poslankyne Mestského zastupiteľstva v Šuranoch a miestnych dobrovoľných hasičov.

„Požiarna ochrana bola a vždy bude významnou súčasťou života človeka. Tak ako každá iná súčasť ľudskej spoločnosti aj ona prechádzala vývojom. Hasičské spolky sa vždy vytvárali na základe dobrovoľnosti a vytrvalosti hasičov, ktorí mali ten najhumánnejší cieľ, a to chrániť životy a majetok ľudí pred ohňom a živelnými pohromami. A keďže je to šľachetné poslanie, je potrebné hasičov podporovať. Aj vďaka úspešnému projektu v rámci výzvy Ministerstva vnútra SR na rekonštrukciu hasičských staníc sa v Šuranoch môžeme tešiť z modernej hasičskej zbrojnice. Mesto získalo dotáciu z ministerstva vnútra v sume 29 999,67 eura a vyčlenilo aj financie zo svojho rozpočtu. Vďaka týmto finančným prostriedkom sme mohli pre hasičov vytvoriť dôstojné priestory, ktoré si nepochybne zaslúžia,“ povedal v príhovore primátor mesta Šurany Marek Oremus.

Následne spolu s prezidentom Hasičského a záchranného zboru SR plk. Ing. Pavlom Nerečom a viceprezidentom DPO SR pplk. Ing. Zoltánom Táncsosom, PhD, slávnostne uviedli priestory DHZ do prevádzky.

Autor: (MsÚ Šurany)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.05.2017
Dobrovoľní hasiči získajú možnosť čerpať dotácie z rezortu vnútra
Dobrovoľné hasičské zbory dostanú od júla možnosť uchádzať sa o dotácie od Ministerstva vnútra (MV) SR. Poslanci Národnej rady SR dnes totiž 92 hlasmi schválili novelu zákona o poskytovaní dotácií v pôsobnosti tohto rezortu.
viac
14.08.2017
Mesto Šurany začína s revitalizáciou ulice Milana Rastislava Štefánika
V meste Šurany v okrese Nové Zámky sa v týchto dňoch začína s revitalizáciou ulice Milana Rastislava Štefánika. Ako informoval primátor mesta Marek Oremus, v súčasnosti na projekt prebieha ponukové konanie.
viac
02.05.2020
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia si svojpomocne vynovili zbrojnicu
Dobrovoľní hasiči zo Záskalia, mestskej časti Dolného Kubína, si svojpomocne vymaľovali garáž a opravili opadanú omietku v budove miestnej hasičskej zbrojnice. S materiálom im pomohlo mesto.
viac
08.09.2020
Dobrovoľní hasiči v Košickom kraji dostali nové vozidlá
Nové autá Iveco Daily dostali obec Štós, Košická Belá, Rákoš, Trhovište, Jasov, Rejdová, Prakovce, Švedlár, Dobšiná a Borša.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %