Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
05.05.2023 01:30

Stredná odborná škola Snina má nové externé športovisko za 141 000 eur


Snímka zdroj: (Stredná odborná škola Snina).


Stredná odborná škola (SOŠ) v Snine má nové multifunkčné ihrisko. Bolo vybudované v jej areáli na ploche 594 štvorcových metrov. Výstavbu sa podarilo zrealizovať vďaka viaczdrojovému financovaniu.


Sumu 80 000 eur poskytlo Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR. Viac ako 67 000 eur na výstavbu uvoľnil zriaďovateľ školy Prešovský samosprávny kraj (PSK). Do vybudovania športoviska sa napokon preinvestovalo viac ako 141 000 eur. Informovala o tom Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK.

"Stavebná činnosť na ihrisku sa spustila v júli 2022 a ukončená bola začiatkom aktuálneho roka. V prvej fáze jeho výstavby sa vykonali zemné práce. Nasledovali činnosti týkajúce sa betonáže základových pásov a osadenia chráničiek pre športové vybavenie. V októbri sa zrealizovali podkladové vrstvy, presnejšie podložie a povrchy. Koncom roka 2022 oplotenie ihriska s montážou mantinelov a sietí. Zakladaním a drenážou sa taktiež zabezpečilo odvodnenie ihriska," uviedla Lehotská.

V ďalšej fáze sa zrealizovala montáž ostatného vybavenia a príslušenstva k ihrisku. Na upravenú plochu sa položil finálny povrch, a to multifunkčný umelý trávnik. Na trávniku sa zhotovili čiary pre jednotlivé športy, ďalej sa tam vybudoval chodník a inštalovali elektromontáže a osvetlenie.

Ihrisko na loptové hry ako volejbal, basketbal, nohejbal, malý futbal, bedminton bolo do užívania športovej verejnosti odovzdané 2. mája. Využívať ho budú žiaci a zamestnanci školy počas hodín telesnej výchovy, špeciálnej telesnej východy aj poradovej prípravy. Tiež žiaci ubytovaní v školskom internáte a v popoludňajších hodinách i široká verejnosť.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.07.2017
Sninskí poslanci podporili zámer výstavby mestskej plavárne
Poslanci podporili zámer výstavby plavárne v meste. Hotová by mohla byť do konca roka 2020. Výstavbu krytého viacúčelového bazéna, ktorého súčasťou by bol aj zimný štadión a multifunkčné ihrisko, chceli v meste začať realizovať už pred niekoľkými rokmi.
viac
20.01.2019
PSK pomôže pri riešení problému s vodou a kanalizáciou v okrese Snina
Prešovský samosprávny kraj (PSK) pracuje na rozšírení vodovodnej a kanalizačnej siete v okrese Snina. Aktuálne na vypracovanie štúdie uskutočniteľnosti plánuje krajská samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčleniť 260-tis.eur.
viac
28.12.2020
Prieskumné vrty v sninskej doline ukázali výdatný zdroj vody
Prvé prieskumné vrty v troch obciach v okrese Snina ukázali, že by tam v krátkej dobe mohol byť vybudovaný vodovod. Skonštatoval to predseda Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Milan Majerský. Podľa jeho slov je v okrese Snina 32 obcí, z toho 28 nemá kanalizáciu a 24 ani vodovod.
viac
26.01.2022
Na stredných školách na Spiši sa preinvestuje 11,2 miliónov eur
Vďaka prostriedkom z Integrovaného regionálneho operačného programu sa dve stredné školy na Spiši zmodernizujú. Celkovo sa v nich preinvestuje 11,2 miliónov eur. Prešovský kraj si od týchto projektov sľubuje skvalitnenie praktického vyučovania i zatraktívnenie odborov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %