Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.09.2022 10:40

Stavajú moderný multifunkčný športový areál


Ilustračná snímka


Výstavba moderného multifunkčného športového areálu v blízkosti Mestskej športovej haly a futbalového ihriska v Liptovskom Hrádku prebieha podľa plánu.


„Zemné i povrchové práce sú už pred ukončením. Aktuálne sa dorábajú chodníky medzi jednotlivými športoviskami. Postupne sa začnú navážať a následne aj inštalovať vonkajšie prvky, ktoré sú súčasťou tohto projektu,“ informoval po návšteve staveniska v piatok 16. septembra 2022 primátor Liptovského Hrádku Branislav Tréger.

Dodal, že ho teší napredovanie stavby podľa plánu. Celá lokalita sa mení takmer zo dňa na deň doslova pred očami a Hrádočania i návštevníci mesta sa môžu tešiť na moderný športový areál, ktorý bude pozostávať z viacerých športovísk s prislúchajúcim zázemím.

S výstavbou sa začalo v piatok 8. júla 2022. Multifunkčný športový komplex bude rozdelený na dva areály. Areál 1 bude obsahovať športoviská pre tenis/bedminton/florbal, plážový volejbal/futbal, parkour a freerunning, trampolíny, externé fitness, boulderovú lezeckú stenu a funpark. Areál 2 bude obsahovať dráhu pre pumptrack.

Mestské zastupiteľstvo v Liptovskom Hrádku 30. apríla 2021 odsúhlasilo z dôvodu hodného osobitného zreteľa prenájom spolu 7302 m2 na obdobie 20 rokov za cenu 0,75 eur/m2/rok pre Canis Club Liptov za účelom výstavby multifunkčného športového areálu. Fond na podporu športu výstavbu podporí sumou bezmála 292 000 eur.

Autor: (MsÚ Liptovský Hrádok)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2017
Petržalka začala s budovaním nového športového areálu
V areáli Jama na Vyšehradskej – Šášovskej začala bratislavská Petržalka s výstavbou nového areálu pre šport a hry. Mal by vyrásť na ploche takmer 1740 štvorcových metrov na mieste bývalého ihriska a slúžiť by mal ako deťom, tak mládeži a dospelým. Informovala o tom hovorkyňa Michaela Platznerová.
viac
12.03.2021
Pri Kráľovej pri Senci plánujú postaviť rekreačno-športový areál
Pri obci Kráľová pri Senci plánujú vybudovať rekreačno-športový areál. Jeho súčasťou má byť polyfunkčný objekt s wellness a fitness, rekreačné chaty a športové plochy. Predpokladané investičné náklady sa pohybujú na úrovni desiatich miliónov eur.
viac
12.11.2021
Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou
Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.
viac
18.01.2023
V Liptovskom Hrádku zvažujú výstavbu krytej plavárne
Športové zázemie v Liptovskom Hrádku zvažujú rozšíriť o novú krytú plaváreň. Otvorená by bola aj v lete a nahrádzala by kúpalisko. Potvrdil to primátor mesta Branislav Tréger.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %