Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
15.08.2017 11:51

Starosta vyzýva ľudí, aby ho prišli podporiť podpisom na úrad


Želovce - ilustračná snímka.


Starosta Želoviec Július Makó, v okrese Veľký Krtíš, vyzval prostredníctvom webovej stránky obyvateľov obce, aby sa prišli na obecný úrad podpisovať za jeho zotrvanie vo funkcii. Svoje rozhodnutie zdôvodnil snahou časti obecného zastupiteľstva a niektorých "bývalých čakateľov" na post starostu.


"Vzhľadom na prevládajúce pomery v obci Želovce, ktorých údajným pôvodcom je moja osoba, si Vás dovoľujem osloviť týmto spôsobom. Mojím cieľom je nastoliť spoločenský zmier aj za cenu môjho odstúpenia z postu starostu obce Želovce, ak to potvrdí celospoločenská vôľa občanov," píše vo výzve.       

Podľa starostu výsledkom chýbajúcich elementárnych vedomostí týchto osôb sa na obecnom zastupiteľstve schválila napríklad výstavba stožiara v strede obce alebo referendum na umiestnenie čistiarne odpadových vôd (ČOV), ktorá je už osem rokov súčasťou územného plánu, alebo požadovanie zmeny územného plánu bez vedomostí, v čom má zmena spočívať.       

Snahou týchto ľudí je podľa neho aj kriminalizovať starostu vo vzťahu k novovybudovanému verejnému osvetleniu a vo vzťahu naplnených rozhodnutí predošlých zastupiteľstiev.       

Starosta preto žiada občanov, aby sa prišli za jeho ďalšie zotrvanie vo funkcii, prípadne za jeho odchod vyjadriť podpisom na obecný úrad. "Požadujem z dôvodu objektívnosti 1000 Vašich hlasov v súčte za aj proti. Ak minimálne 400 hlasov bude za moje odstúpenie, učiním tak v najkratšej legislatívnej dobe," uvádza sa vo výzve.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.12.2018
Primátor pozýva obyvateľov mesta do komisií
Do 25. januára majú obyvatelia Hlohovca čas sa rozhodnúť, či sa chcú spolupodieľať na chode a činnosti samosprávy mesta. Primátor Miroslav Kollár zverejnil výzvu na prihlásenie sa za členov komisií mestského zastupiteľstva.
viac
28.01.2021
Tretie kolo výziev programu pre aktívnych občanov je otvorené
Odhodlanie hájiť ľudské práva a aktívne rozvíjať občiansku spoločnosť bude opäť podporené v treťom kole výziev grantového programu Active Citizens Fund – Slovakia, ktorý je zameraný na podporu mimovládnych organizácií na Slovensku.
viac
16.03.2021
BBSK vyzýva obyvateľov k registrácii do náhradníckeho systému
Očkovacie centrá v Banskej Bystrici, Brezne, Lučenci a Zvolene v priebehu posledného týždňa zaočkovali takmer 7-tisíc ľudí. Počas víkendu sa k ich službám pripojil aj systém náhradníkov, ktorý župa zriadila z vlastnej iniciatívy. Do obdobia veľkonočných sviatkov pribudnú ďalšie 4 očkovacie centrá.
viac
07.07.2021
Uzavretie hraničného priechodu komplikuje ľuďom život, tvrdí starosta
Napätá situácia po uzavretí hraničného priechodu vo Vrbovciach v okrese Myjava v smere na Českú republiku zostala po pondelkovom (5. 7.) proteste aj v utorok.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %