Piatok 03.05.2024
Dnes má meniny 
Galina
°C
08.02.2020 01:05

Správa NP Poloniny vyhlásila literárno-výtvarnú súťaž Čarovný svet motýľov


Ilustračná snímka


Ďalší ročník tematickej literárno-výtvarnej súťaže pre žiakov základných škôl a gymnázií vyhlásila Správa Národného parku (NP) Poloniny. Témou tohtoročného ročníka je "čarovný svet motýľov". Ochranári o tom informujú na svojej internetovej stránke.


"Motýle sú určite najkrajším radom hmyzu, s dokonalou premenou, s často prekvapivým ochranným sfarbením, s výborným čuchom, ale aj s dlhým zoznamom nebezpečenstiev, ktoré na nich v ich krátkom živote číhajú," uvádza správa NP Poloniny s tým, že na území Polonín je známych viac ako 900 motýlích druhov.       

Okresná súťaž bude hodnotená v štyroch kategóriách, literárna a výtvarná časť, I. a II. stupeň ZŠ vrátane gymnázií. Súťažnými prácami môžu byť básne, poviedky, eseje či výtvarné diela rôznych techník. Termín uzávierky súťaže je 18. marec, práce je potrebné odovzdať na správe NP Poloniny v Stakčíne alebo v Mestskej knižnici v Snine s viditeľným označením súťaže. Jej slávnostné vyhodnotenie a ocenenie autorov najlepších diel bude súčasťou pripravovaného kultúrno-výchovného podujatia Deň Zeme v kinosále Domu kultúry v Snine v mesiaci apríl. Všetky zapojené práce tiež budú v jarných mesiacoch vystavené vo výstavných priestoroch sninského domu kultúry.       

Cieľom tradičného environmentálneho podujatia je "prostredníctvom vlastnej tvorivosti prehĺbiť u žiakov konkrétne informácie týkajúce sa prírody, upevniť ich pozitívny vzťah k vlastnej krajine, lepšie ju spoznať, pochopiť", dodávajú ochranári.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.01.2017
Výtvarná súťaž Liptov 2017 poukáže na prírodné krásy regiónu
Súkromná základná umelecká škola (SZUŠ) Jánoš v Ružomberku vyhlásila v týchto dňoch 11. ročník regionálnej súťažnej prehliadky výtvarných prác detí a mládeže Liptov 2017. Súťaž má poukázať na krásy liptovského regiónu.
viac
02.03.2017
Hlavnou témou školáckej výtvarnej súťaže je ornament
Ornament bude témou výtvarnej súťaže, ktorá dotvorí množstvo podujatí organizovaných pri príležitosti 770. výročia prvej písomnej zmienky o meste Prešov. Pod záštitou primátorky Andrey Turčanovej ju vyhlásil Dom Matice slovenskej Prešov.
viac
11.03.2019
Vzduch, ktorý dýchame, ovzdušie v ktorom žijeme
Osloviť touto myšlienkou najmladšiu generáciu sa rozhodol vyhlasovateľ 24. ročníka tradičnej súťaže výtvarnej a literárnej tvorivosti detí a mládeže Zelený svet - MŽP SR a jej organizačný garant - Slovenská agentúra životného prostredia s podporou Environmentálneho fondu.
viac
17.03.2021
V Poloninách začali vyznačovať stromy na dožitie
Lesníci, v spolupráci s ochranármi zo Štátnej ochrany prírody, začali v hospodárskych lesoch na území Národného parku (NP) Poloniny vyznačovať stromy, ktoré budú ponechané na dožitie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %