Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
28.07.2023 07:00

Slovenskí policajti v Chorvátsku upozorňujú na viaceré podvody s ubytovaním


Ilustaračná snímka.


Slovenskí policajti pomáhajúci toto leto v Chorvátsku upozorňujú na základe podnetov od viacerých slovenských turistov na značné množstvo podvodov s ubytovaním.


Ich spoločným znakom je rezervácia ubytovania cez sociálne siete a zaslanie zálohy vopred na bankový účet. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

"Po príchode na miesto potom turisti zistia, že ubytovanie neexistuje, prípadne jeho majiteľ o prenájme nevie a ubytovanie je už obsadené," približuje polícia.

Odporúča preto rezervovať si ubytovanie cez overené agentúry, ktoré v prípade problémov garantujú vrátenie peňazí. Pred vycestovaním netreba zabúdať ani dôkladne si vopred preveriť rezervované ubytovanie. "Ak ste si dohodli ubytovanie cez sociálne siete, neposielajte žiadne zálohy vopred," zdôrazňuje polícia.

Ak počas dovolenky na Jadrane potrebujú slovenskí turisti pomôcť, môžu sa obrátiť na slovenských policajtov. K dispozícii sú do 31. augusta. V Primorsko-goralskej oblasti ich možno kontaktovať na telefónnom čísle +421 908 723 525, v Splitsko-dalmatínskej oblasti na telefónnom čísle +421 908 723 526.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.06.2016
Letná sezóna na Zemplínskej Šírave bude v retro štýle
Letná sezóna na Zemplínskej šírave sa začne oficiálne v nedeľu (19. 6.) v rekreačnej oblasti Kamenec.
viac
20.12.2018
Prievidzskí skauti rozdajú Betlehemské svetlo
Skautskí dobrovoľníci budú opäť roznášať Betlehemské svetlo. Plamienok odpálený v Bazilike Narodenia Pána sa rozšíri aj po Prievidzi a okolitých obciach na hornej Nitre.
viac
16.06.2022
V Chorvátsku budú aj toto leto pomáhať slovenskí policajti, prví už nastúpili
Prví štyria nastúpili do služby v stredu. Po šiestich týždňoch ich vystriedajú ďalší štyria kolegovia. V dovolenkovej destinácii zostanú do 15. septembra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.
viac
21.06.2023
V Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti
V Chorvátsku budú aj tento rok pomáhať slovenskí policajti. Postupne bude vyslaných osem policajtov. V dovolenkovej destinácii budú pomáhať turistom od 1. júla do 31. augusta. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru (PZ) Denisa Bárdyová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %