Sobota 11.05.2024
Dnes má meniny 
Blažena
°C
26.01.2022 01:30

Školy získajú vyše 289 000 eur na kompenzáciu poplatkov v ŠKD pre žiakov


Ilustračná snímka: (tasr).


Viac ako 220 základných škôl získa finančné prostriedky v celkovej sume 289 575 eur na kompenzáciu poplatku v školskom klube detí (ŠKD) za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi.


Vyplýva to z výsledkov výzvy, o ktorej na svojom webe informovalo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

"Táto výzva pozitívne ovplyvní celkovo 3861 žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi," uviedol rezort školstva. Ďalšie kolo výzvy na kompenzácia poplatku v školskom klube detí za žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia a v hmotnej núdzi vyhlási ministerstvo koncom školského roku 2021/2022 na obdobie od septembra.

Výška pridelených finančných prostriedkov bola vypočítaná na základe počtu žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia alebo v hmotnej núdzi, ktorí navštevujú ŠKD k 1. januáru 2022 alebo ich rodič/zákonný zástupca podal žiadosť o prijatie žiaka do ŠKD k termínu podania žiadosti. Kompenzácia poplatku za ŠKD sa bude realizovať v prvom kole od 1. februára do 30. júna.

Výzvu vyhlásilo MŠVVaŠ SR v rámci Plánu obnovy a odolnosti SR. Cieľom je kompenzácia poplatku za ŠKD pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia, respektíve z rodín v hmotnej núdzi. Tým sa podľa ministerstva školstva odstráni hlavná prekážka (poplatky za ŠKD) pri zapojení sa týchto žiakov do činnosti ŠKD.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.05.2021
Online semináre zamerané na prácu v školskej knižnici
Slovenská pedagogická knižnica, ako metodické centrum pre školské knižnice, v máji organizuje dva celoslovenské online semináre s cieľom poskytnúť cenné a aktuálne informácie, praktické skúsenosti a osvedčené postupy pri výkone odborných knižničných činností v školskej knižnici.
viac
05.01.2022
B. Gröhling: Školy sa môžu hlásiť do 4 výziev na doučovanie či preplatenie ŠKD
Materské, základné a stredné školy majú k dispozícii štyri výzvy rezortu školstva, do ktorých sa môžu prihlásiť. Môžu žiadať o preplatenie doučovania či školských klubov detí, ako aj o financie na pracovné pozície školských digitálnych koordinátorov alebo pomocných vychovávateľov.
viac
07.01.2022
Do doučovania žiakov sa v roku 2022 plánuje zapojiť najvyšší počet škôl
Upevnenie vedomostí pre všetky deti - tak zo sociálne znevýhodneného prostredia, ale aj tých, ktoré sú intelektovo nadané, či si potrebujú upevniť jednotlivé poznatky.
viac
11.01.2022
Žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia budú mať preplatené školské kluby
Pomoc pre žiakov a ich rodičov zo sociálne znevýhodneného prostredia a tých, ktorí sú v hmotnej núdzi. To bude reálnym prínosom kompenzácie poplatkov v školskom klube detí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %