Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
25.05.2019 11:05

Skanzen patrí deťom


Ilustračná snímka


V nedeľu 2. júna 2019 Kysucké múzeum v Čadci, Žilinský samosprávny kraj, Štátne lesy SR štátny podnik - odštepný závod v Čadci, pripravili pre deti deň plný zábavy, hier a radosti, spojený s kultúrnym programom.


Od desiatej hodiny budú začínať súťaže v areáli skanzenu, ktoré budú prezentovať zamestnanci Lesov SR štátneho podniku odštepného závodu v Čadci. Trinásta hodina bude patriť svätej omši, ktorá bude odslúžená za všetky deti tejto planéty. O pol druhej nám na pódiu pri objekte Krčma z Korne spríjemnia krásne chvíle v skanzene detičky, heligonkári pani Jarky Jelínkovej zo Základnej umeleckej školy v Krásne nad Kysucou. Po skončení kultúrneho programu o pol tretej odmeníme deti sladkým prekvapením. Pre milovníkov histórie železníc a nadšencov vláčikov vám ponúkame navštíviť v objekte Raganov mlyn výstavu kde sa dozviete niečo o histórií lesných železníc na banerovej výstave Vlaky s vôňou dreva, ktorá je obohatená maketami vláčikov Miroslava Poláka z Čadce a zároveň je tam sprístupnená Detská izba s rôznymi hrami pre deti a oddychovým kútikom. V Stanici Skanzen Vám ponúkame výstavu Jána Nováka z Košíc, ktorý na kolene totiž vyrába železničné rušne z rôzneho odpadu, vyhodených vecí i železného šrotu. Tejto netradičnej záľube sa venuje ako jediný na svete. Výstava sa nesie pod názvom Lokomotívy tak trochu inak a v skanzene potrvá do konca sezóny. Dúfame, že slniečko konečne vykukne a spríjemní Vám sviatočný deň hrejivým úsmevom.

Srdečne vás pozývame a prajeme veľa skvelých zážitkov.

Autor: Darina Hnidková, Kysucké múzeum v Čadci


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.08.2016
Chovateľský deň v skanzene Vychylovka
14. augusta sa v Skanzene Nová Bystrica - Vychylovka koná pod záštitou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka prezentačná výstava hospodárskych zvierat pôvodných slovenských plemien. Podujatie spája tradičný skanzen a naše pôvodné hospodárske zvieratá.
viac
13.09.2016
Úroda z polí, sadov a záhrad
Už po piatykrát sa v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka bude konať podujatie - výstava ovocia a zeleniny, spojená so svätou omšou, s požehnaním a poďakovaním za úrodu.
viac
30.11.2016
Čarovné dni vianočné...
V nedeľu 11. decembra 2016 si môžu návštevníci poslednýkrát v tomto roku vychutnať zimnú prírodu v Skanzene Nová Bystrica – Vychylovka.
viac
26.07.2018
Ľanová nedeľa v Skanzene Vychylovka - Nová Bystrica
Ľan siaty, jednoročná priadna a olejodarná rastlina. Poznali ju už Slovania a na území Slovenska patrí k najstarším technickým plodinám. V období feudalizmu sa ľan pestoval nielen na veľkostatkoch, ale aj na hospodárstvach poddaných.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %