Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
30.12.2022 12:35

Silvestrovský ohňostroj ani oslavy v meste tento rok nebudú


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Stropkov v tomto roku nebude organizovať silvestrovské oslavy a nebude zabezpečovať ani silvestrovský ohňostroj. Ako informoval hovorca mesta Stropkov, nie je to otázka financií, keďže na tento účel mesto malo v rozpočte vyčlenené prostriedky.


"Oficiálne vítanie Nového roka sme v Stropkove zrušili v roku 2019, keď sme reagovali na tragédiu, ktorá sa odohrala v Prešove na Mukačevskej ulici. Nasledujúce roky 2020 a 2021 sa niesli v znamení pandémie a s ňou súvisiacich obmedzení, preto sme opäť upustili od organizácie silvestrovských osláv," uviedol Novák.

Na sklonku aktuálneho roka mesto zaregistrovalo viaceré podnety týkajúce sa koncoročného ohňostroja a prípadného programu na námestí.

"Zo skúseností spred roka 2019 vieme, že tradičné oslavy Silvestra na Námestí SNP už napriek snahe organizátorov nemali požadovanú úroveň a ani návštevnosť programu nebola vysoká. Jedným z motívov pre naše rozhodnutie boli aj opakujúce sa podnety psičkárov či ochrancov zvierat, ktorí dlhodobo upozorňujú na negatívny vplyv ohňostrojov a zábavnej pyrotechniky na zdravie zvierat. V blízkosti tunajšieho námestia sa navyše nachádza náš unikátny Park zvierat a z minulosti vieme, že práve počas Silvestra došlo aj k niekoľkým úhynom," vysvetlil primátor Stropkova Ondrej Brendza.

Práve na podporu aktivít Parku zvierat súvisiacich s ochranou fauny presmeruje mesto rozpočtovanú položku 2000 eur pôvodne plánovanú na mestský ohňostroj.

"Vo sviatočnom období upriamujeme svoju pozornosť na dopĺňanie vianočnej výzdoby mesta, ktorá spríjemňuje atmosféru v Stropkove už od Mikuláša. Takisto smerujeme naše úsilie do prípravy Vianočných remeselných trhov na námestí. V predvečer Silvestra tiež v sanktuáriu organizujeme chrámový koncert huslistu Martina Petríka a jeho hostí. Veríme, že obyvatelia Stropkova nebudú pre chýbajúci silvestrovský ohňostroj ochudobnení o príjemné chvíle strávené v našom meste," dodal primátor.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.01.2021
Obchvat mesta plánuje SSC začať stavať koncom roka 2022
Najočakávanejšou investíciou posledných desaťročí je podľa primátora Stropkova Ondreja Brendzu obchvat mesta. Slovenská správa ciest (SSC) plánuje začať s jeho výstavbou koncom roka 2022.
viac
23.12.2021
Stropkov vydal kalendár s historickými pohľadnicami
Historické pohľadnice mesta od začiatku 20. storočia do prelomu milénia zachytáva kalendár, ktorý vydalo mesto Stropkov. Na jeho tvorbe sa podieľali i súkromní zberatelia. Informoval o tom hovorca mesta Stropkov Peter Novák.
viac
20.01.2022
Mestský útulok v Poprade prejde výraznou zmenou
Mesto Poprad plánuje v tomto roku zvýšenie kapacity mestského útulku vybudovaním 30 nových, väčších a moderných kotercov a 4 oplotených výbehov, čím chce psíkom zabezpečiť voľnosť pohybu a sociálny kontakt s verejnosťou.
viac
21.07.2022
Po troch rokoch sa uskutoční v meste jarmok
Po troch rokoch sa Stropkovčania dočkajú najvýznamnejšej kultúrno-spoločenskej akcie v meste. Samospáva pripravuje 26. jarmok, ktorý sa uskutoční v dňoch 5. až 7. augusta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %