Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
17.02.2023 11:40

Sereď a Šúrovce už spája nový úsek Vážskej cyklomagistrály


Snímka zdroj: (TTSK).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) dokončil výstavbu úseku Vážskej cyklomagistrály medzi Sereďou a Šúrovcami v dĺžke 1,7 kilometra. Na jar bude pokračovať v jej predĺžení po most v Siladiciach. Informoval o tom predseda TTSK Jozef Viskupič.


"S projektovaním cyklotrás sme začali pred vyše piatimi rokmi doslova na zelenej lúke. Aktuálne sme dokončili už druhý úsek Vážskej cyklomagistrály v rámci Trnavského kraja. Význam úseku medzi Sereďou a Šúrovcami spočíva v napojení Serede a jej priemyselnej zóny s okolitými obcami. Potenciál ešte viac vzrastie vďaka ďalšiemu úseku medzi Šúrovcami a mostom v Siladiciach, do ktorého sa pustíme v najbližších mesiacoch," uviedol Viskupič.

Plnohodnotná a bezpečná cyklotrasa sa nachádza na korune hrádze pri pravom brehu Váhu, začína sa v katastrálnom území Serede a končí sa pri časti obce Valtov Šúr. S výstavbou sa začalo na konci augusta minulého roka, na trase vybudovali aj cyklistické odpočívadlo. TTSK projekt spolufinancoval z príspevku z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) vo výške 365 000 eur. Celková výška oprávnených nákladov predstavovala 385 000 eur.

Úsek po most v Siladiciach bude dlhý 5,4 kilometra, na to TTSK získal nenávratný finančný príspevok z IROP vo výške 1,2 milióna eur. Perspektívne sa počíta s pokračovaním cyklotrasy smerom na Horné Zelenice, Hlohovec a Madunice. Úsek Vážskej cyklomagistrály od Železného mosta v Piešťanoch po hranicu Trnavského s Trenčianskym krajom otvorili pre cyklistov v máji 2022.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2021
TTSK vybuduje prvý úsek Vážskej cyklomagistrály z eurofondov
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na vybudovanie prvej zo štyroch častí Vážskej cyklomagistrály na svojom území.
viac
05.05.2021
Úsek Vážskej cyklomagistrály spojí Zavar a automobilku
Trnavskú automobilku a obec Zavar by mal spojiť cyklistický chodník v dĺžke 1,7 kilometra.
viac
22.02.2022
Začala sa výstavba úseku Vážskej cyklomagistrály do Piešťan
V priebehu 12 nasledujúcich týždňov by mal hranicu Trenčianskeho a Trnavského kraja pri Hornej Strede s mestom Piešťany spojiť nový úsek Vážskej cyklomagistrály. Stavenisko odovzdal investor Trnavský samosprávny kraj (TTSK) v utorok realizátorovi.
viac
30.01.2024
TTSK obyvateľov informuje aj cez novú službu Online s Trnavským krajom
Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spúšťa novú službu pre včasnú informovanosť obyvateľov. Na jeho webovej stránke si možno aktivovať Online s Trnavským krajom, informuje o tom odbor komunikácie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %