Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
03.11.2021 09:35

Sekcia medzinárodných vzťahov s bohatým programom


Snímka zdroj: (ZMOS).


Predseda sekcie medzinárodných vzťahov Rady ZMOS a starosta košickej mestskej časti Juh Jaroslav Hlinka zvolal rokovanie tejto sekcie k mimoriadne bohatému programu.


Členovia odbornej sekcie sa po otvorení budú venovať rozpracovaniu záverov 31. snemu ZMOS. Tento bod rokovania uvedie Jaroslav Hlinka, predseda sekcie. Následne členovia odbornej sekcie prerokujú postup v implementácii Agendy 2030 v SR. Účasť k tomuto bodu rokovania potvrdil Kvetoslav Kmec, riaditeľ Odboru pre Agendu 2030 z rezortu investícií, regionálneho rozvoja a regionálneho rozvoja. Aktuálne informácie z Rady európskych obcí a regiónov - CEMR, Európskeho výboru regiónov - CoR, Kongresu miestnych a regionálnych samospráv - CLRAE uvedie predseda sekcie spolu so Zuzanou Špačekovou, odborným expertom Kancelárie ZMOS. Tá zároveň bude informovať o aktuálnych zahraničných projektoch ZMOSa z rokovaní s Veľvyslanectvom Ukrajiny v SR a Veľvyslanectvom Ruskej federácie v SR. Posledným bodom rokovania bude príprava nového programového obdobia 2021 - 20217. 

Rokovanie odbornej sekcie sa uskutoční v stredu 10. novembra 2021 v priestoroch Kancelárie ZMOS so začiatkom o 10:00 hod. 

Odborné sekcie Rady ZMOS sú odborné, metodické a iniciatívne orgány Rady ZMOS pre oblasť spravidla identickú s pôsobnosťou ústredného orgánu štátnej správy.

V súčasnosti má Rada ZMOS 10 odborných sekcií. Ich členmi sú odborníci z radov primátorov a starostov - členov Rady ZMOS a odborníci z príslušnej oblasti.

Na základe potrieb praxe zaujímajú stanoviská k návrhom zákonov v rámci pripomienkového konania, pripravujú námety na legislatívne zmeny a návrhy koncepčných materiálov pre výkon samosprávnych činností. Zúčastňujú sa na odborných rokovaniach s predstaviteľmi ústredných orgánov štátnej správy a s ďalšími domácimi i zahraničnými odborníkmi pri príprave koncepčných zámerov, týkajúcich sa miest a obcí, napĺňajú úlohy schválené snemom a snemu predkladajú správu o ich plnení. 

Autor: (ZMOS)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.02.2020
Rokovala Rada Združenia miest a obcí Slovenska
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska Branislav Tréger zvolal na stredu 5. februára 2020 v poradí 8. rokovanie Rady ZMOS. Členovia Rady ZMOS sa venovali aktuálnym témam z hľadiska dopadov na samosprávy a vnútorným aktivitám ZMOS.
viac
17.06.2021
Zasadala Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj BSK
V stredu 16. júna zasadla v priestoroch Úradu BSK už po štvrtýkrát Rada partnerstva pre integrovaný územný rozvoj.
viac
14.07.2021
Sekcia dopravy rokovala za účasti štátneho tajomníka Jaroslava Kmeťa
V priestoroch Kancelárie Združenia miest a obcí Slovenska sa v utorok (13. 7.) uskutočnilo rokovanie odbornej sekcie dopravy, výstavby, hospodárstva a energetiky Rady ZMOS.
viac
01.02.2024
Sociálni partneri ZMOS a RÚZ o spolupráci v Aliancii sektorových rád
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Jozef Božik sa stretol s generálnym sekretárom Republikovej únie zamestnávateľov (RÚZ) Martinom Hoštákom k témam sociálneho dialógu, spolupráci v rámci novozriadenej Aliancie sektorových rád a k ďalším spoločným témam spolupráce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %