Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
20.08.2021 01:05

Samosprávy diskutovali o riešení nízkej miery zaočkovanosti v okrese


Ilustračná snímka (MsÚ Lučenec)


Na pôde mesta Lučenec sa vo štvrtok (19. 8.) uskutočnilo stretnutie zástupcov samospráv z Lučeneckého okresu, na ktorom spoločne diskutovali o nízkej miere zaočkovanosti obyvateľstva proti ochoreniu COVID-19.


Ako na oficiálnej webstránke informovalo mesto Lučenec, zvýšiť zaočkovanosť sa pokúsia opäť s pomocou mobilných očkovacích tímov.       

Stretnutie samospráv iniciovala primátorka Lučenca Alexandra Pivková, okrem starostov a starostiek sa na ňom zúčastnili aj poslanci Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK), riaditeľka Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Lučenec či hlavná koordinátorka očkovania BBSK. Cieľom stretnutia bolo prehodnotiť ďalšie kroky s cieľom zvýšiť zaočkovanosť v rámci Lučeneckého okresu.       

„Stojíme na prahu školského roka, preto som považovala za svoju povinnosť dať dokopy mienkotvorných ľudí nášho okresu a kraja. Spoločne sme hľadali spôsob, akým prispejeme k tomu, aby zaočkovanosť v našom okrese bola vyššia. Myslím si, že na stretnutí sme našli spoločný spôsob. Znovu pôjdeme s očkovacím tímom do obcí za každým jedným nahláseným človekom,“ uviedla Pivková.       

Vďaka mobilným očkovacím tímom sa obyvatelia budú môcť priamo v obciach zaočkovať dvojdávkovou vakcínou od konzorcia Pfizer/BioNtech alebo jednodávkovou vakcínou spoločnosti Johnson & Johnson. Vo veľkokapacitnom očkovacom centre v priestoroch Mestského úradu v Lučenci budú navyše od pondelka (23. 8.) očkovať aj deti nad 12 rokov.       

V meste Lučenec je podľa primátorky zaočkovaných 38 percent obyvateľov, v rámci okresu je kompletne zaočkovaných 33 percent ľudí. Ako Pivková pripomenula, nový COVID automat pri nastavovaní regionálnych protipandemických opatrení zohľadňuje i to, do akej miery je v danom okrese chránená najzraniteľnejšia skupina obyvateľstva. Žiadaná hranica predstavuje 65 percent zaočkovaných ľudí vo veku nad 50 rokov. V okrese Lučenec je zaočkovaných 48 percent ľudí starších ako 50 rokov.       

„V tomto mesiaci sme zaznamenali desať pozitívnych prípadov nového koronavírusu. Situácia je zatiaľ priaznivá a stabilná. Aj budúci týždeň ostáva okres Lučenec v zelenej fáze. Jedinou cestou, ako dostať koronavírus pod kontrolu, je očkovanie,“ uviedla regionálna hygienička Nadežda Andóová. Dodala však, že zaočkovanosť starších ľudí je v rámci okresu naďalej na nízkej úrovni.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.02.2021
ZMOS bude analyzovať potenciál cestovného ruchu
Združenie miest a obcí Slovenska pokračuje v spracovávaní analýz. Aktuálne vytvorilo tím expertov pre analýzu cestovného ruchu, ktorá sa orientuje na predpoklady a možnosti využitia potenciálu cestovného ruchu v podmienkach miest, obcí a regiónov Slovenska.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
16.10.2021
Ministerstvo zdravotníctva nasadzuje nový vizuál kampane na podporu očkovania
Jesenná fáza kampane na podporu očkovania bude mať novú podobu. Ministerstvo zdravotníctva nasadzuje nové televízne, online a rozhlasové spoty a novú grafiku pre printovú a vonkajšiu reklamu.
viac
23.06.2022
Vláda preplatí obciam za testovanie na COVID-19 spolu 1,19 milióna eur
Štát preplatí obciam v pôsobnosti 21 okresných úradov vyše 1,19 milióna eur za výdavky súvisiace s testovaním obyvateľstva na ochorenie COVID-19 počas vyhlásenej mimoriadnej situácie. Návrh v stredu schválila vláda.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %