Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
02.09.2018 10:00

Ružinov spúšťa informovanie občanov pomocou komunálnych SMS správ


Ilustračná snímka (mc ruzinov)


SMSka o odstávke vody, či elektriny, alebo o zasadnutí miestneho zastupiteľstva, ale aj informácie o kultúrnych a športových podujatiach v okolí. Tieto a ďalšie správy budú môcť Ružinovčania od dnešného dňa po registrácii dostávať SMSkou do svojich mobilných telefónov.


Takzvaný „SMS rozhlas“ spustila Mestská časť Bratislava-Ružinov v spolupráci so spoločnosťou Market Locator. Iniciačnú a pozývaciu SMS správu, registrovať sa do databázy, dnes dostalo približne 40 tisíc Ružinovčania, ktorí dali svojim mobilným operátorom súhlas na zasielanie informačných správ. „Komunálne SMSky môžu využívať všetci obyvatelia našej mestskej časti, ktorí majú záujem dostávať aktuálne informácie o dianí v Ružinove. Prihlásenie do databázy je veľmi jednoduché. Stačí, ak pošlete SMS s textom RUZINOV na číslo 0902021055, prípadne sa zaregistrujete na našej webovej stránke www.ruzinov.sk,“ vysvetľuje Dušan Pekár, starosta Ružinova.

Starosta Ružinova Dušan Pekár dohodol so spoločnosťou Market Locator bezplatnú polročnú spoluprácu. „Pol roka budeme službu testovať, ak sa osvedčí budeme so súkromnou spoločnosťou rokovať o ďalších podmienkach. Našim cieľom je čo najviac sa priblížiť občanom,“ uviedol Dušan Pekár. Ak sa Ružinovčania rozhodnú do „SMS rozhlasu“ registrovať zaslaním SMS bude ich služba stáť len cenu jednej SMS správy (bežná cena za SMS podľa cenníka jednotlivých operátorov). Bezplatne sa však môže každý registrovať na stránke miestneho úradu (Registrácia SMS info). V registračnom formulári si Ružinovčania môžu vybrať, z ktorej oblasti Ružinova chcú informácie dostávať, ale aj čoho sa majú najmä týkať. Kategórie boli rozdelené na varovania, kultúru, šport, dopravu, výstavbu, zastupiteľstvo, či informácie pre rodičov s deťmi, či pre seniorov. Každá registrácia musí byť potvrdená registračným kódom, ktorý bude na registrované mobilné číslo zaslaný. Zasielanie SMS správ zabezpečí Mestská časť Bratislava-Ružinov, prijímanie SMS správ obyvateľmi je bezplatné. Na číslo „SMS rozhlasu“ nie je možné spätne sa dovolať. Odhlásenie sa z databázy je taktiež veľmi jednoduché. Na to isté číslo pošlete správu: Stop.

Autor: (ts-mc ruzinov)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.12.2021
V Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola
V bratislavskom Ružinove by mohla pribudnúť nová materská škola (MŠ). Vzniknúť by mohla v nebytových priestoroch bytového domu v rámci projektu Nuppu Jasmiini na Hraničnej ulici.
viac
29.04.2022
Zber kuchynského bioodpadu spustia onedlho aj v Petržalke a Ružinove
So zberom kuchynského bioodpadu sa v Bratislave postupne v najbližších mesiacoch začne aj v mestských častiach Devínska Nová Ves, Devín, Petržalka a Ružinov. Informovali o tom z bratislavskej mestskej firmy Odvoz a likvidácia odpadu (OLO).
viac
12.07.2022
Výsledkom hospodárenia Ružinova je prebytok vyše 2,68 mil. eur
Výsledkom celkového rozpočtového hospodárenia bratislavského Ružinova za minulý rok je prebytok vo výške viac ako 2,687 milióna eur. Vyplýva to zo záverečného účtu mestskej časti za rok 2021, ktorý na poslednom zasadnutí zastupiteľstva schválili miestni poslanci.
viac
30.01.2023
Ružinov osadil prvé domčeky pre ježkov, inšpiroval sa v Košiciach
Bratislavský Ružinov prišiel túto zimu s ďalšou novinkou, tentoraz s domčekmi pre ježkov, ktoré však majú celoročné využitie. Iniciatívou sa inšpiroval v Košiciach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %