Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
01.06.2018 03:55

Rezort životného prostredia podporil dva zelené projekty v okrese Veľký Krtíš


Ilustračná snímka - Kiarov


Zlepšenie životného prostredia a kvality života ľudí v regióne je cieľom dvoch zelených projektov v okrese Veľký Krtíš, ktoré dotáciami z Environmentálneho fondu podporilo Ministerstvo životného prostredia SR.


Obidva projekty, zhodnocovanie zeleného bioodpadu v obci Kiarov a zateplenú materskú školu v Ipeľskom Predmostí, dnes odovzdal do užívania šéf rezortu László Sólymos.

"Najmenej rozvinuté okresy považujem za regióny, voči ktorým máme veľmi veľký dlh. A je na čase ho začať splácať," povedal Sólymos na margo dvoch nových zelených projektov.       

Obec Kiarov získala na zabezpečenie zhodnocovania zeleného bioodpadu dotáciu takmer 50.000 eur. Za ne zakúpila techniku - malotraktor, traktorový príves, čelný nakladač, štiepkovač a kosačky na mulčovanie, vďaka čomu samospráva zabezpečí efektívne zhodnocovanie biologicky rozložiteľného zeleného odpadu zo záhrad.

Ipeľské Predmostie dostalo dotáciu vo výške takmer 90.000 eur na zlepšenie energetickej hospodárnosti miestnej materskej školy. Vďaka týmto peniazom sa v nej podarilo modernizovať vykurovanie, vymeniť kotol, obnoviť vykurovací systém, vymeniť okná i vchodové dvere a zatepliť samotnú budovu.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.10.2019
V rámci grantového programu Zelené oči podporil kraj tento rok 59 projektov
Takmer 60 projektov podporí v tomto roku Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) v rámci environmentálneho grantového programu Zelené oči. Úspešní žiadatelia ich musia zrealizovať do konca roka.
viac
16.11.2020
Župné organizácie získali eurofondy na zelené projekty
Deväť organizácií v zriaďovateľskej pôsobnosti Trnavského samosprávneho kraja získalo vyše 2,5 mil. eur z eurofondov na zvýšenie podielu výroby energie z obnoviteľných zdrojov.
viac
31.08.2021
Trnava požaduje od stavebníkov osádzať zelené strechy
Jedným z regulatívov na zmiernenie dosahov zmeny klímy, ktoré platia na území mesta Trnava, je povinnosť stavebníkov osádzať zelené strechy na budovách a zabezpečiť zadržiavanie zrážkovej vody. Uviedla to hovorkyňa mesta Veronika Majtánová.
viac
22.12.2023
Záujem o zelené projekty je veľký – 11 organizácií získava podporu 70-tisíc eur
Obľúbený program Envirogranty venovaný podpore zelených iniciatív sa stretol v rámci svojho 4. ročníka s rekordným záujmom neziskového sektora. Až 192 organizácií sa uchádzalo o zdroje pre svoje projekty, prispievajúce k ochrane prírody a osvete v environmentálnych témach.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %