Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
27.10.2023 01:00

Revitalizácia Starého parku v Nitre má byť ukončená do konca roka


Ilustračná snímka, zdroj: Nitra-live


V Starom parku pod Nitrianskym hradom pokračujú práce na rozsiahlej revitalizácii. Ako uviedla radnica, projekt za viac ako 5,7 milióna eur má byť ukončený do konca roka.


Aktuálne sa na viacerých miestach v parku inštalujú nové detské a športové prvky. "Pribudne ich tam viac ako 50. Ich súčasťou sú aj herné zostavy, ktoré budú symbolizovať dominanty mesta, Nitriansky hrad a Zobor. Deti budú môcť využiť aj prvky na hru s pieskom či vodou," informoval mestský úrad.        

Súbežne s montážou herných prvkov prebieha aj osádzanie nových lavičiek, ležadiel a setov so sedadlami a stolmi. Postupne tam pribúdajú aj odpadkové koše, stojany na bicykle a nové osvetlenie. "Pracujeme aj na novej bohatšej výsadbe, pribudne tu pikniková lúka s miestami na grilovanie. Dokončujeme chodníky z prírodných materiálov. Veľkou obnovou prechádza aj ikonická fontána. Pôvodné žabky nahradia nové a zachovaný ostane aj vodník, ktorý dostane v parku nové čestné miesto," doplnil magistrát.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.11.2022
Mestský park prejde najväčšou revitalizáciou v jeho 150-ročnej histórii
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v novembri začne rozsiahla obnova. Podľa radnice sa revitalizácia v hodnote takmer šiestich miliónov eur radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku. Financie na projekt získalo mesto z Európskej únie.
viac
29.11.2022
V mestskom parku sa začali práce na jeho rozsiahlej obnove
V nitrianskom mestskom parku na Sihoti sa v týchto dňoch začali prvé práce na jeho rozsiahlej revitalizácii. Ako pred časom uviedla radnica, obnova parku pod Nitrianskym hradom v hodnote takmer šesť miliónov eur sa radí svojím rozsahom k najväčším na Slovensku.
viac
25.01.2023
V Starom parku sa naplno rozbehli práce na jeho revitalizácii
V nitrianskom mestskom Starom parku sa naplno začala jeho obnova. Zhotoviteľ si prevzal stavenisko ešte koncom minulého roka. Po jeho oplotení sa v posledných dňoch začali búracie práce a aj úprava zelene.
viac
06.11.2023
Obnovený Starý park ponúkne viaceré detské ihriská i desaťmetrový hrad
Mesto Nitra pokračuje v obnove Starého parku pod Nitrianskym hradom. Súčasťou projektu za takmer šesť miliónov eur budú aj viaceré detské ihriská.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %