Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
12.10.2022 07:45

Rekonštrukcia strechy krematória bude stáť takmer 1,64 milióna eur


Rekonštrukcia krematória.


Rekonštrukcia strechy košického krematória bude stáť takmer 1,64 milióna eur s DPH. Vyplýva to zo zmluvy o dielo zverejnenej v centrálnom registri zmlúv, ktorá v utorok (4.10.) nadobudla účinnosť.


Strešná konštrukcia má byť hotová do konca tohto roka, ďalšie práce by mali byť ukončené v marci 2023.

Správa mestskej zelene (SMsZ) v Košiciach uzavrela zmluvu s firmou UNIRES-BAU, s. r. o, ktorá uspela vo verejnom obstarávaní spomedzi celkovo štyroch uchádzačov o zákazku. Tá zahŕňa okrem iného sanáciu, opravu a zosilnenie nosných oceľových konštrukcií strechy, výmenu elektroinštalácie vrátane úsporných svietidiel, rekonštrukciu zdravotechnických inštalácií či vzduchotechnických zariadení.

Naplánované sú aj stavebné práce na zlepšenie energetickej náročnosti budovy v rozsahu zateplenia obalového plášťa vybraných časti objektu. Vymeniť majú tiež exteriérové a interiérové obklady či zasklené steny vo veľkej a malej rozlúčkovej sále.

V prvej polovici apríla sa v exteriéri pri hlavnom vchode do krematória prepadol kus výstuže strechy. V dôsledku toho sa z nej uvoľnila sutina a časť drevenej konštrukcie. Podľa statického posudku došlo k poškodeniu časti nosnej konštrukcie zo strešných pórobetónových panelov. Samotné spopolňovanie tiel sa vykonáva tak ako doposiaľ, smútočné obrady však z krematória presunuli na verejný cintorín. Na riešenie havarijnej situácie vyčlenilo v júni mestské zastupiteľstvo z rezervného fondu sumu 1,45 milióna eur.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.10.2016
Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur
Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.
viac
22.11.2016
Bratislava odmietla predĺžiť zmluvu s investorom predstaničného námestia
Mesto Bratislava odmietlo predĺžiť o päť rokov zmluvu so spoločnosťou Transprojekt, ktorá má do konca roka obnoviť priestor pred bratislavskou Hlavnou stanicou. Rozhodli o tom mestskí poslanci, ktorí tak chcú, aby zmluva trvala do dohodnutého termínu 31. decembra 2016.
viac
08.06.2017
Na pokračovanie obnovy zvonice získalo mesto dotáciu 29 000 eur
V Spišskej Belej pokračujú v rekonštrukcii renesančnej zvonice na námestí z roku 1598. Vlani na pamiatke kompletne zrekonštruovali strechu.
viac
25.03.2020
Šaľa chce uzatvoriť s Duslom nájomnú zmluvu na krytú plaváreň
Mesto Šaľa chce uzatvoriť nájomnú zmluvu na nájom krytej plavárne so spoločnosťou Duslo Šaľa s cieľom rekonštrukcie a následného prevádzkovania plavárne. Zmluva by mala byť uzatvorená na desať rokov, ročné nájomné by malo predstavovať 40 000 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %