Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.10.2016 08:00

Projekt na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach vyjde na viac ako milión eur


Kaštieľ v Rusovciach.


Kaštieľ v Rusovciach bude mať nový projekt na jeho rekonštrukciu. Vypracovať ho má Združenie NKP Rusovce za viac ako jeden milión eur s DPH.


Združenie tvoria firmy Dopravaprojekt v Bratislave a Metroprojekt v Prahe. Projektovú dokumentáciu musí dodať v lehote šiestich mesiacov od nadobudnutia účinnosti zmluvy o dielo.      

Združenie vzišlo ako víťaz z verejného obstarávania, vedúci Úradu vlády SR Igor Federič dnes s ním podpísal zmluvy. "Týkajú sa komplexnej projektovej dokumentácie na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, ako aj čeľadníka, historických záhrad parku vrátane všetkých ostatných objektov nachádzajúcich sa v priľahlom areáli a parku. Zmluvy zahŕňajú aj autorský dozor počas samotnej realizácie stavby či výkon inžinierskej činnosti," informovali z Úradu vlády SR.      

Cena vyplynula zo súťažnej ponuky úspešného uchádzača - spolu v oboch zmluvách je vo výške 1 022 191,20 eura s DPH (851 826 eur bez DPH). "Vďaka verejnému obstarávaniu je suma za projektovú dokumentáciu o 177 809 eur s DPH (o cca 150 000 eur bez DPH) nižšia oproti predpokladanej hodnote zákazky," uvádza ÚV SR. Po dodaní projektovej dokumentácie sa Úrad vlády chystá vypísať ďalšie verejné obstarávanie, a to na samotnú rekonštrukciu kaštieľa.      

Kaštieľ v Rusovciach s parkom je národnou kultúrnou pamiatkou evidovanou v Ústrednom zozname pamiatkového fondu SR. Je v správe Úradu vlády SR. Zámer pokračovať v jeho obnove schválil kabinet v auguste 2012.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
V Radaticiach chcú okolo miestneho kaštieľa zriadiť park
Centrum dedinky Radatice, okres Prešov, zdobí neskoroklasicistický kaštieľ z polovice 19. storočia. Ten bol pôvodne sídlom tamojších zemepánov, dnes je tu obecný úrad, knižnica a spoločenské miestnosti využívajú aj miestni seniori.
viac
29.06.2020
Mesto Senica vypísalo výzvu na realizáciu cyklotrasy
Mesto Senica vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk na realizáciu projektu Cyklodopravné trasy Senica - I. etapa, ktorej celková predpokladaná hodnota je vo výške 1 205 744,08 eura. Vyplýva to z informácií zverejnených vo vestníku Úradu pre verejné obstarávania (ÚVO).
viac
06.07.2020
Národná kultúrna pamiatka Zlatý býk bude slúžiť na kultúrne účely
Priečelie národnej kultúrnej pamiatky, budovy Zlatý býk v Michalovciach čaká rozsiahla rekonštrukcia. V jej priestoroch vznikne mestská galéria a turistické informačné centrum.
viac
11.10.2021
Úrad vlády vyhlási výzvu na základné ponuky rekonštrukcie kaštieľa v Rusovciach
Potenciálni zhotovitelia stavebnej obnovy národnej kultúrnej pamiatky (NKP) kaštieľa v bratislavských Rusovciach môžu formulovať základnú ponuku a návrh technologických riešení rekonštrukcie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %