Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
08.04.2024 04:00

Regulované používanie mobilných telefónov v základných školách


Ilustračný obrázok


Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR navrhuje v 1. až 3. ročníku základnej školy úplný zákaz používania mobilných telefónov počas vyučovania, prestávok a v priestore školy.


Od 4. ročníka bude mať zákaz výnimku v prípade, ak si používanie mobilného telefónu vyžaduje štátny vzdelávací program. Od 6. ročníka bude mať zákaz výnimku v prípade, ak to vyžaduje štátny vzdelávací program, alebo o výnimke rozhodne učiteľ pre potreby vzdelávania.

V tomto duchu pripraví ministerstvo zmenu zákona a vyhlášku, ktorá reguláciu podrobnejšie upraví. Rezort tiež poskytne školám podrobné usmernenia a podporu pri implementácii nových pravidiel.

Pri regulácii používania mobilov budú platiť výnimky pre deti so špeciálnymi potrebami. Presne ich vymedzí nariadenie ministerstva školstva. Regulácia bude zároveň analogicky zavedená aj pre osemročné gymnáziá.

Autor: ((Zdroj: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR, ZMOS))


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.07.2018
Skalica získala na opravu základnej školy viac ako 167-tis. eur
Mesto Skalica bolo úspešné so žiadosťou o poskytnutie finančného príspevku zo štrukturálnych fondov Európskej únie s projektom zameraným na zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na Základnej škole (ZŠ) Strážnická v Skalici.
viac
08.02.2019
BSK: Spojená škola v Malinove
V Malinove vznikne od nového školského roku Spojená škola s dvomi organizačnými zložkami: základná škola a stredná odborná škola záhradnícka Gustáva Čejku.
viac
04.06.2020
Školský areál na Záhoráckej sa mení
Základná škola na Záhoráckej je najväčšou budovou, ktorú vlastní mesto Malacky. Dlhodobé modernizačné dlhy sa však ozvali, a preto v posledných troch rokoch tam smerujú obrovské investície.
viac
07.12.2021
Mesto Malacky zvažuje výstavbu novej ZŠ
V Malackách by mohla pribudnúť ďalšia základná škola (ZŠ), prioritne by mala byť určená pre deti z rýchlo sa rozrastajúcich mestských lokalít Rádek a Padzelek.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %