Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
12.07.2018 02:45

Skalica získala na opravu základnej školy viac ako 167-tis. eur


Ilustračná snímka, zdroj: AllEvents.in


Mesto Skalica bolo úspešné so žiadosťou o poskytnutie finančného príspevku zo štrukturálnych fondov Európskej únie s projektom zameraným na zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na Základnej škole (ZŠ) Strážnická v Skalici.


TASR o tom informoval pracovník mesta pre styk s verejnosťou Miroslav Minďáš. Dotácia bola schválená v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu vo výške 167.083,10 eura. Rozpočet mesta prispeje do projektu piatimi percentami, čo predstavuje 8793,85 eura, a celkové oprávnené výdavky budú 175.876,95 eura.       

Hlavným cieľom projektu je zvýšenie kvality infraštruktúry vzdelávania na ZŠ Strážnická prostredníctvom zmodernizovania odborných učební fyziky, biochémie vrátane ich vybavenia novými modernými učebnými pomôckami a didaktickou technikou. "Okrem toho sa zmodernizujú polytechnické učebne zakúpením nábytku, vybavenia a pomôcok a počítačové učebne s kompletným vybavením," uviedol zamestnanec mesta.       

Realizáciou tohto projektu sa skvalitní vyučovací proces odborných predmetov, pričom budú efektívne skĺbené tradičné formy vzdelávania s tvorivo-praktickými činnosťami. "Žiakom bude umožnený lepší prístup k informáciám potrebným pre ich štúdium. Prispeje to k získaniu takých spôsobilostí a zručností žiakov, ktoré umožnia ich ďalšie uplatnenie v odbornom vzdelávaní a príprave,“ doplnil Minďáš.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.08.2016
Mesto plánuje zmodernizovať dielne na základných školách
Mesto Levice plánuje vybaviť novým náradím a technickým príslušenstvom dielne na základných školách. Zámerom je zvýšiť záujem školákov o technické vzdelávanie, čo si vyžaduje aj pracovný trh.
viac
18.01.2019
Mesto odkúpi budovu školy, zoberie si úver približne 1,1 milióna eur
Mesto Skalica odkúpi budovu, v ktorej sídli Základná škola Strážnická. Rozhodli o tom poslanci na svojom zasadnutí, ktoré sa konalo uplynulý týždeň.
viac
21.03.2020
Obec Veľké Leváre získala dotáciu na zateplenie časti budovy základnej školy
Veľké Leváre budú môcť realizovať zateplenie aspoň časti budovy svojej základnej školy. Samospráva získala na tieto účely dotáciu vo výške 100 000 eur z Environmentálneho fondu. Obec o tom informuje na svojom webe.
viac
22.01.2024
Základná škola získala dotáciu z Envirofondu
Základná škola získala dotáciu v hodnote 8-tis. eur zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Jej projekt s názvom Kvitnúca škola sa snaží zmenšovať dopady zmeny klímy.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %