Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
10.01.2022 10:25

Radnica sa chce tento rok zamerať na nedokončené projekty z vlaňajška


Ilustračná snímka.


Dolnokubínska radnica sa chce tento rok sústrediť na nedokončené projekty z vlaňajška. Podľa primátora Jána Prílepka ide najmä o veľké investície do modernizácie športovej infraštruktúry v meste.


"Podarilo sa nám získať dotáciu z atletického zväzu na vybudovanie novej bežeckej tartanovej trate na letnom štadióne. Získali sme tiež prostriedky na renováciu chladiaceho systému zimného štadióna, ktorý bol morálne i technicky zastaraný. Rekonštrukciou prejdú aj šatne, sociálne zariadenia či ozvučenie," priblížil Prílepok.

Okrem finalizácie rozbehnutých projektov sa vedenie mesta plánuje sústrediť i na výzvy, ktoré ho čakajú, či už ide o eurofondy alebo peniaze zo štátneho rozpočtu. "Máme avizované, že veľký objem finančných prostriedkov pôjde na rozvoj cyklistickej infraštruktúry. Máme naplánovanú cyklocestu, respektíve cyklochodník z centra mesta, ktorý ľudí privedie do priemyselného parku na Mokradi," načrtol primátor s tým, že cyklotrasa počíta aj s dvoma novými mostnými objektmi.

Dolnokubínska radnica sa bude pripravovať aj na výzvy zamerané na zníženie energetickej náročnosti budov pre kultúrne pamiatky, školské zariadenia a športoviská. V pláne je tiež komplexná rekonštrukcia budovy mestského kultúrneho strediska.

Novinky chystajú v mestskom akvaparku, kde v týchto dňoch pracujú na výstavbe vonkajšieho 25-metrového relaxačno-plaveckého bazéna. Primátor zdôraznil, že ak všetko dobre pôjde, už v júni by mal byť k dispozícii pre návštevníkov. "Počas roka plánujeme do rozpočtu zaradiť aj ďalšie investičné projekty. Závisieť to bude od toho, ako sa bude vyvíjať začiatok tohto roka a aký budeme mať prebytok z hospodárenia v minulom roku," dodal.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.01.2022
Mesto Veľký Šariš plánuje v tomto roku viaceré investície
Vybudovanie cyklistickej aleje, archeoskanzenu, ako aj obnova športového areálu v základnej škole sú hlavnými investíciami tohto roka, ktorými sa zaoberá mesto Veľký Šariš.
viac
02.02.2022
B. Bystrica plánuje aj v tomto roku zrealizovať množstvo investičných zámerov
Banská Bystrica chce v roku 2022 dokončiť niekoľko významných projektov. Zároveň vstupuje do prípravy na realizáciu najväčších investícií za posledných 30 rokov, na ktoré bude možné čerpať finančné prostriedky aj z eurofondov.
viac
25.04.2022
Do rozvoja obce investovali vlani takmer 1,52 milióna eur
Takmer 1,52 milióna eur investovali vlani vo Svätom Antone v okrese Banská Štiavnica do rozvoja obce. Z toho zhruba 83 percent bolo z dotácií, ktoré sa podarilo obci získať.
viac
24.04.2023
Dolný Kubín hospodáril v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur
Dolnokubínska samospráva hospodárila v roku 2022 s rozpočtom viac ako 21 miliónov eur. Mesto a jeho spoločnosti preinvestovali viac ako päť miliónov eur a samospráva ukončila minulý rok s prebytkom viac ako 1,8 milióna eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.10 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.74 %