Streda 08.05.2024
Dnes má meniny 
Ingrida
°C
21.10.2023 05:15

Radnica hľadá osobnosti, ktoré si zaslúžia udelenie mestských ocenení


Mestský úrad Vráble | LIFT SERVIS Levice


Mesto Vráble vyzvalo verejnosť, aby navrhla osobnosti, ktoré si zaslúžia ocenenie. Ako informovala radnica, nominovaní môžu byť obyvatelia Vrábeľ, významní rodáci či organizácie, ktoré v meste pôsobia.


Návrhy s odôvodnením je možno posielať najneskôr do 26. októbra na sekretariát primátora. Mesto udeľuje svoje ocenia každoročne pri príležitosti výročia najstaršej písomnej zmienky o Vrábľoch. "Získavajú ho osobnosti a organizácie, ktoré šíria dobré meno nášho mesta, propagujú ho medzi svojimi spoluobčanmi alebo mu výrazne pomáhajú na poli ekonomickom, občianskom, kultúrnom, športovom či spoločenskom," doplnil mestský úrad.         

Tento rok budú ocenenia odovzdané na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, ktoré je naplánované na 10. novembra. "V roku 2022 boli ocenení verejným uznaním Vladimír Penzeš in memoriam, Mária Didiová in memoriam, Michal Šebeňa, Alex Mandák, Marta Zrubcová, Norbert Pavlis, Jozef Bušovský, Ladislav Pecek, Ľuboš Trubíni, Gabriela Tóthová a Dobrovoľný hasičský zbor Dyčka," pripomenula radnica.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.04.2019
Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov
Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.
viac
05.08.2020
Navrhnite osobnosti na Ocenenia bratislavskej župy
Bratislavský samosprávny kraj otvára možnosť navrhnúť výnimočné osobnosti na získanie Ocenenia Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Nominácie môžu podať obyvatelia kraja, občianske združenia či iné organizácie so sídlom v Bratislavskom kraji. Uzávierka návrhov na kandidátov je 30. septembra.
viac
19.08.2021
Nominujte osobnosti Prešovského kraja
V rámci udeľovania Ceny Prešovského samosprávneho kraja kraj plánuje oceniť významné osobnosti či kolektívy regiónu súčasne za roky 2020 a 2021. Kým laureáti za vlaňajší rok sú už známi, nominácie pre aktuálny ročník sú otvorené, a to aj pre verejnosť. Uzávierka ich návrhov je 30. septembra.
viac
10.05.2022
Mesto i primátor ocenili osobnosti a kolektívy za rok 2022
Dohromady 26 jednotlivcov a kolektívov z oblasti vedy, výskumu, zdravotníctva, umenia, kultúry a športu si v sobotu popoludní v priestoroch Historickej radnice prevzalo Ceny mesta Košice a cenu, respektíve plaketu primátora.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %