Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
17.04.2019 08:00

Mesto Žilina ocenilo 25 výnimočných pedagógov


Žilinský primátor Peter Fiabáne spolu s vedúcou odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline Vierou Popluhárovou ocenili dovedna 25 pedagógov.


Záslužnú prácu žilinských učiteľov ocenila aj radnica. Pri príležitosti Dňa učiteľov si najlepší pedagógovia prevzali z rúk primátora pamätné listy.


Slávnostné oceňovanie sa uskutočnilo včera večer (16. apríla 2019) v reprezentatívnych priestoroch Mestského divadla v Žiline. Žilinský primátor Peter Fiabáne spolu s vedúcou odboru školstva a mládeže Mestského úradu v Žiline Vierou Popluhárovou ocenili dovedna 25 pedagógov,  ktorých celoživotné dielo, dlhoročná prax či významné zásluhy na rozvoji škôl, si zaslúžia vďaku, úctu a verejné uznanie. Byť učiteľom v dnešnej dobe nie je, podľa slov primátora, vôbec jednoduché. Záujem o učiteľské povolanie dlhodobo klesá a len hŕstka mladých perspektívnych ľudí si vyberá túto profesiu. „O to viac si vážim všetkých pedagógov, ale i nepedagogických zamestnancov, pretože práca s deťmi je náročná. Poslanie učiteľa v sebe zahŕňa povinnosť a potrebu odovzdávať mladej generácii poznanie a životné skúsenosti, vychovať z našich detí skutočné osobnosti, učiť ich slušnosti a čestnosti. A za to všetko im patrí veľká vďaka,“ uviedol po slávnostnom oceňovaní primátor Peter Fiabáne. Mesto ocenilo 8 pedagógov za dlhoročnú pedagogickú činnosť v oblasti predškolskej výchovy, 2 za dlhoročnú kvalitnú prácu v umeleckom školstve a 13 učiteľov za dlhoročnú pedagogickú činnosť v oblasti základného školstva. Prestížnu Cenu Janka Frátrika si v tomto roku odniesol Štefan Bohunický zo Základnej umeleckej školy F. Špániho a Jozef Šalaga zo Základnej umeleckej školy L. Árvaya. Toto ocenenie sa udeľuje na znak úcty, vďaky a obdivu ľuďom, ktorí sa svojou prácou zaslúžili o posun výchovy a vzdelávania v Žiline. Venujú sa jej celým srdcom, dosahujú vynikajúce výsledky, reprezentujú naše mesto i Slovensko.

Žilinská radnica oceňuje učiteľov pravidelne každý rok. Návrhy na ocenenia podávajú pracovníci materských a základných škôl, základných umeleckých škôl, centra voľného času, ako aj viacerí občania a inštitúcie.

Za dlhoročnú pedagogickú činnosť v oblasti predškolskej výchovy

Karin Štadani (MŠ pri ZŠ Dolná Trnovská)

Adriana Randová (MŠ pri ZŠ Školská)

Renáta Babušíková (MŠ pri ZŠ Ul. sv. Gorazda)

Bc. Janka Žuchová (MŠ Bajzova)

Soňa Kozoková (MŠ Nám. Borodáča 6)

Dana Dubajová (MŠ pri ZŠ Gaštanová )

PaedDr. Daniela Žideková (MŠ Suvorovova)

Janka Bukvišová (MŠ Študentská)

Za dlhoročnú kvalitnú prácu v umeleckom školstve

Alžbeta Michalcová, Dis.art. (ZUŠ L. Árvaya)

Mgr. Irena Bohunická (ZUŠ F. Špániho)

Za dlhoročnú pedagogickú činnosť v oblasti základného školstva

Anna Čadová (ZŠ V. Javorku)

Mgr. Milan Smoleňak (ZŠ s MŠ Do Stošky)

Mgr. Slávka Čechovičová (ZŠ s MŠ Školská)

Mgr. Anna Petrášová (ZŠ Slovenských dobrovoľníkov)

Mgr. Alžbeta Bušíková (ZŠ Slovenských dobrovoľníkov )

Katarína Vranová (ZŠ Karpatská)

Mgr. Jana Markušková (ZŠ Karpatská)

Mgr. Anna Strýčková (ZŠ s MŠ Gaštanová)

Alena Kameništiaková (ZŠ s MŠ Ul. sv. Gorazda)

Mgr. Alena Bečičková (ZŠ Limbová)

PaedDr. Janka Vongrejová (ZŠ Martinská)

Mgr. Ilsa Michulková (ZŠ Lichardova)

Ing. Ivana Jurčová (ZŠ Námestie mladosti)

Cena Janka Frátrika

Mgr. Štefan Bohunický (ZUŠ F. Špániho)

Jozef Šalaga, DiS. art. (ZUŠ L. Árvaya)

Autor: Barbora Zigová, hovorkyňa mesta


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.12.2018
Novozvolený primátor Peter Fiabáne sa ujal funkcie
Novozvolený primátor mesta Žilina Peter Fiabáne sa v pondelok ujal funkcie na ustanovujúcom zasadnutí Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Žiline. Sľub poslanca zároveň zložilo 29 z 31 poslancov, medzi nimi aj Igor Habánik (koalícia OĽaNO, SaS, OKS, NOVA), ktorý nahradil Fiabáneho.
viac
05.04.2019
Deň učiteľov 2019 v Trebišove
Mesto Trebišov usporiadalo v divadelnej sále Mestského kultúrneho strediska v Trebišove slávnostné stretnutie pri príležitosti osláv DŇA UČITEĽOV.
viac
17.05.2019
Prezident navštívil Žilinu
Hlava štátu včera zavítala do Žiliny. Prezidenta v rámci oficiálneho programu privítal pred Radnicou mesta žilinský primátor tak, ako sa na slovenské pomery patrí - chlebom a soľou.
viac
19.02.2024
Primátor vyzdvihol prácu dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú v meste
Prácu a úsilie dobrovoľníkov, ktorí pomáhajú zlepšovať život v Žiline, v tomto týždni vyzdvihol primátor Peter Fiabáne. Čistia ulice od odpadkov, udržiavajú poriadok na verejných priestranstvách a pomáhajú pri výsadbe zelene.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %