Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
10.06.2023 09:30

Radnica chce zabojovať za zachovanie pohotovosti v meste


Snímka zdroj: (Mesto Šaľa).


Šalianska radnica nesúhlasí s návrhom na zrušenie ambulantnej pohotovosti v meste. Primátor Jozef Belický už podľa svojich slov pripravuje petíciu za jej zachovanie.


Ako upozornil, návrh na zrušenie pohotovosti v Šali pochádza z Ministerstva zdravotníctva SR, ktoré plánuje ukončiť jej činnosť v priebehu roka 2024. "Organizátorom, čiže tým, kto zabezpečuje a financuje pohotovosť v Šali, je Nitriansky samosprávny kraj (NSK). Krajský lekár sa približne pred dvoma mesiacmi stretol v Šali s lekármi a rokoval s nimi o možnostiach fungovania pohotovosti pre deti a dorast a tiež pre dospelých. Vtedy dospeli k dohode, že pohotovosť udržia pri živote a lekári sa na deľbe služieb spravodlivo dohodnú," pripomenul primátor.

Belický sa už stretol aj s predsedom NSK Branislavom Becíkom. "Predseda kraja zatiaľ nemal informácie z oficiálneho zdroja. Každopádne mi prisľúbil, že sa zasadí o to, aby práve v našom okrese zostala pohotovosť zachovaná. My nebudeme odovzdane čakať na svoj osud a v najbližších dňoch plánujeme spustiť petíciu, v ktorej budeme požadovať zachovanie ambulantnej pohotovostnej služby v meste Šaľa," dodal Belický.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.04.2016
Petíciu za zachovanie ostrova Sihoť podpísalo viac ako 2000 ľudí
Petíciu za zachovanie bratislavského ostrova Sihoť ako významného, strategického a najstaršieho vodárenského zdroja podpísalo za prvé tri dni od jej spustenia viac ako 2000 ľudí.
viac
13.10.2016
Poprad chce zrušiť hazardné hry v meste, uvažuje sa aj o petícii
Vedenie Popradu začalo opäť hovoriť o probléme s hazardnými hrami v meste. V tejto súvislosti sa začala skloňovať aj možná petícia. Napriek tomu, že príjem financií do mestského rozpočtu za prevádzkovanie hazardných hier na jeho území predstavuje ročne 486 000 eur, mesto uvažuje o ich zrušení.
viac
14.04.2021
V Bratislave spustili petíciu za záchranu Domu odborov
V Bratislave spustili petíciu za záchranu budovy Domu odborov na Trnavskom mýte pred zbúraním. Iniciátor petície, organizácia DOCOMOMO Slovensko, ju totiž považuje za ikonickú stavbu s nesmiernou architektonickou a spoločenskou hodnotou.
viac
20.10.2023
Petíciu proti zrušeniu detskej pohotovosti v Šali podpísalo vyše 4700 ľudí
Mesto Šaľa odovzdalo ministerstvu zdravotníctva petíciu proti zrušeniu šalianskej detskej pohotovosti. Ako uviedla radnica, petičné hárky podpísalo 4736 ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %