Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
13.02.2021 09:00

Prvé očkovanie pre pedagogických zamestnancov


Ilustračná snímka


Prví učitelia získajú ochranu pred ochorením COVID-19 už cez nadchádzajúci víkend. Očkovanie učiteľov, ktorí majú 55 rokov a menej sa začne v sobotu 13. februára.


Ide o prvú fázu, v ktorej ministerstvo školstva v spolupráci s ministerstvom zdravotníctva poskytnú zamestnancom škôl bezplatne a dobrovoľne možnosť sa zaočkovať proti koronavírusu.

Prvé dávky vakcíny AstraZeneca, ktoré prišli na Slovensko len pred pár dňami sú určené pre nasledujúce kategórie zamestnancov mladších ako 55 rokov (vrátane):

- pedagogickí zamestnanci materských škôl,

- pedagogickí zamestnanci špeciálnych materských škôl,

- pedagogickí zamestnanci zabezpečujúci výučbu na I. stupni základnej školy alebo v školských kluboch detí,

- pedagogickí zamestnanci na špeciálnych základných školách,

- pedagogickí zamestnanci na stredných školách pre žiakov so zdravotným znevýhodnením,

- pedagogickí zamestnanci na praktických školách alebo odborných učilištiach,

- pedagogickí zamestnanci zabezpečujúci výučbu končiacich ročníkov stredných škôl.

Do kategórie pedagogický zamestnanec zabezpečujúci výučbu na I. stupni ZŠ sú zaradení aj pedagogickí asistenti učiteľa, špeciálni pedagógovia a vychovávatelia.

Očkovať sa bude naprieč celým Slovenskom, najmä v krajských mestách, ale aj v Martine, Liptovskom Mikuláši či Dolnom Kubíne.

Link na registráciu bude riaditeľom škôl zasielaný postupne. Tí ho následne budú rozosielať svojim zamestnancom. Informácie budú priebežne zverejňované aj webe minedu.sk.

S postupným dovozom ďalších dávok vakcín plánuje rezort školstva preočkovať všetkých zamestnancov v školstve, ktorí o to prejavia záujem.

Ministerstvo školstva bude postupne identifikovať ďalšie skupiny zamestnancov a s pribúdajúcim počtom vakcín budú na očkovanie pozývané ďalšie skupiny pedagogických, odborných a nepedagogických zamestnancov škôl a školských zariadení.

 

Autor: Zdroj: minedu.sk, zmos


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.01.2019
K8 o chodníkovej novele, o hazarde, financovaní samosprávy a mestskej polícii
Primátori krajských miest pod vedením primátora Bratislavy Matúša Valla dnes v rámci Združenia K8 rokovali o viacerých spoločných témach a problémoch miest, pri ktorých je dôležité vytvoriť aj verejný tlak, aby sa účinnejšie riešili.
viac
23.06.2021
Mestá apelujú na efektívnejšiu a jednotnú komunikáciu pri očkovacej kampani
Mestá sú pripravené zapojiť sa do aktivít, ktoré majú predísť 3. vlne pandémie v súvislosti s variantom Delta, ktorý, podľa odborníkov, šíria najmä deti a mladí ľudia do 20 rokov prichádzajúci z Veľkej Británie, či ľudia, ktorí sa zúčastňujú športových zápasov.
viac
01.07.2021
Dovolenkujte bezpečne a zodpovedne vďaka európskym GreenPassom
Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spustilo aplikáciu, v ktorej budete mať Digitálne COVID preukazy EÚ stále po ruke.
viac
23.09.2023
Reforme samospráv sa vo svojich volebných programoch venuje päť strán
Reforme samospráv sa vo svojich volebných programoch venuje Hlas-SD, KDH, Demokrati, Progresívne Slovensko a Aliancia. Nezaoberá sa tým Smer-SD, Sme rodina ani SNS. Na tlačovej konferencii to uviedla výkonná viceprezidentka Únie miest Slovenska (ÚMS) Jana Červenáková.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %