Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
28.07.2023 08:25

Projekt Na planéte Enviro má učiť Rómov opätovne využívať výrobky


Ilustračná snímka: (tasr).


Súkromné centrum voľného času (CVČ) Quo vadis zo Zvolena bude v najbližších mesiacoch realizovať v tamojšej Špeciálnej základnej škole (ŠZŠ) projekt s názvom Na planéte Enviro.


Projekt sa zameriava na udržateľný rozvoj a ochranu životného prostredia a je vytvorený najmä pre žiakov a rodičov zo segregovanej rómskej komunity pod Pustým hradom. Informovala o tom zástupkyňa centra Denisa Sciranková.

"Projekt je súčasťou mimoškolského enviromentálneho vzdelávacieho programu Človek a príroda, ktorý realizujeme v prostredí ŠZŠ so 110 žiakmi so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami. Realizáciou projektových aktivít chceme vzdelať účastníkov najmä v témach odpadu a opätovného využívania výrobkov. Zároveň tak v prostredí školy budujeme eko komunitu žiakov, rodičov a pedagógov," uviedla.

Z finančného grantu Nadácie SPP, ktorá projekt podporila, majú byť okrem iného zakúpené tematické didaktické pomôcky a zrealizovaná aj zážitková exkurzia. "Cieľom je, aby sme znevýhodnenej sociálnej skupine detí podali iný pohľad na vzťah prírody a človeka," pripomenula Sciranková.

Projekt potrvá do 31. októbra.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.08.2020
Mesto zavádza pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu
Mesto Nové Zámky zavádza od začiatku augusta pilotný projekt zberu triedeného kuchynského bioodpadu. Do konca septembra budú obyvatelia 23 panelákových vchodov a rodinných domov z jednej ulice kuchynský odpad triediť a osobitne odovzdávať.
viac
07.04.2021
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň
Mesto Kremnica chce vybudovať vlastnú kompostáreň na zhodnocovanie zeleného a kuchynského odpadu. Vzniknúť by mala v okrajovej časti mesta mimo obytnej zóny. Uviedla to vedúca oddelenia technických služieb mesta Lucia Királyová.
viac
16.04.2021
Partizánske spúšťa projekt zberu kuchynského odpadu od dverí k dverám
Samospráva Partizánskeho sa pripravuje na zavedenie triedeného zberu biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (BRKO). Systém chce nastaviť na základe výsledkov pilotného projektu, v rámci ktorého bude tento druh odpadu zbierať od dverí k dverám.
viac
15.06.2021
Mesto lesníctva chce zriadiť vzdelávacie centrum biodiverzity
Vzdelávacie centrum biodiverzity by malo vzniknúť v Biologickej základni Veľká Stráž pri Zvolene. Za projektom je tamojšie Národné lesnícke centrum (NLC).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %