Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
23.02.2024 12:10

Program Sadíme budúcnosť finančne podporí 11 komunitných projektov


Ilustračný banner


V jarnom grantovom kole programu Sadíme budúcnosť bude podporených 11 komunitných projektov z celého Slovenska. Na výsadbu stromov pôjde v rámci projektu celkovo 27.800 eur, dobrovoľníkom pomôže aj novovytvorený miniseriál o výsadbe ovocných drevín.


TASR o tom informovala Martina Hromadová z Nadácie Ekopolis, ktorá stojí za iniciatívou Sadíme budúcnosť.         

Do jarného grantového kola programu sa tento rok zapojilo 36 žiadateľov. Odborná komisia začiatkom februára vybrala 11 projektov na priamu podporu, ďalších päť čaká v zásobníku na dodatočné finančné zdroje. "Aj tento rok sme mali šťastie na kvalitné projekty, z ktorých jasne cítiť záujem komunít o výsadbu nových stromov, a to priamo v miestach, kde sú najviac potrebné. Sadiť budú dobrovoľníci z obcí, miest, ale aj neziskových organizácií či neformálnych skupín naprieč Slovenskom," uviedla Hromadová.         

Program Sadíme budúcnosť funguje od jesene 2021, za uplynulé roky podporil vyše 50 projektov, v rámci ktorých vysadili viac ako 4000 stromov. Cieľom iniciatívy je podporovať lokálne komunity, prepájať ich, ale tiež vzdelávať dobrovoľníkov, ktorí sa o výsadbu zaujímajú.         

"Častokrát sa na nás obracajú ľudia s prosbou práve o odborný dohľad či správne postupy pri výsadbe. Je dôležité, aby mal ktokoľvek dostupné informácie, ako vysadiť strom kvalitne a najmä udržateľne. Aj preto sme prišli s nápadom vytvoriť krátky seriál, kde by sme stručne, no zároveň odborne zhrnuli všetko najdôležitejšie," priblížila Hromadová. Ako dodala, päťdielny miniseriál s názvom Výsadba ovocných stromov v krajine je už dostupný na sociálnych sieťach aj na webovej stránke www.sadimebuducnost.sk.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.11.2016
Mesto podporilo v rámci svojich grantových programov 411 projektov
Grantové komisie hlavného mesta zasadli v októbri poslednýkrát v roku 2016 a podporili spolu 58 projektov v hodnote 46 187 eur. Celkovo však Bratislava prostredníctvom svojich grantových programov podporila v tomto roku 411 projektov a prerozdelila medzi ne sumu 270 000 eur.
viac
09.01.2017
OTS: Je to vo vašich rukách!
Výzva pre neziskové organizácie, aby sa opäť prihlásili do programu na podporu miestnych komunít „Vy rozhodujete, my pomáhame“.
viac
15.06.2017
Ľudia sa opäť spojili pre dobrú vec
Nadácia Orange už trinástykrát finančne pomôže aktivitám tých, ktorí chcú pre svet okolo nás spraviť niečo prospešné.
viac
08.11.2019
Tesco rozdáva 170-tisíc eur na komunitné projekty
Máte nápad na zlepšenie života vo vašom susedstve?
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %