Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
22.04.2023 11:00

Program pre lekárov a lekárky Slovenskej sporiteľne


Ilustračná snímka


Slovenská sporiteľňa už od roku 2014 realizuje program pre začínajúcich podnikateľov a podnikateľky. Podrobnosti môžete nájsť na www.zacinamepodnikat.sk. V jeho rámci sa osobitne venujeme aj lekárom a lekárkam, kde im radíme s otvorením vlastnej ambulancie a jej financovaním.


Každý lekár má možnosť s špecialistami banky bezplatne prekonzultovať otázky spojené s otvorením vlastnej praxe:

- na čo musia myslieť a s akými nákladmi treba počítať ešte pred zriadením vlastnej ambulancie,

- ako si založiť ambulanciu od registrácie, povolenia až po odvody, účtovníctvo a dane,

- ako financovať ambulanciu prostredníctvom nenávratných príspevkov a ako získať úver na novú alebo prevzatú ambulanciu,

- ako určiť plat či odmenu pre zdravotnícky personál, 

- ako postupovať pri zamestnávaní zdravotníckeho personálu zo zahraničia.

Podporili sme tak už desiatky ambulancií a kliník, medzi nimi zubných lekárov, dentálnych hygienikov, všeobecných a detských lekárov, liečebných pedagógov, veterinárov, ortopédov, gynekológov a rehabilitačné centrá. 

Mestá a obce majú najlepší prehľad o tom, aké ambulancie im v regióne chýbajú pre kvalitné poskytovanie zdravotnej starostlivosti pre všetkých obyvateľov. Niektoré nad rámec štátnej podpory im dokonca poskytujú benefity s cieľom prilákať lekárov do svojho regiónu. 

Aktuálne zisťujeme, aké ďalšie konkrétne podporné mechanizmy pre nich (napríklad nájomné bývanie, zvýhodnený nájom, zariadený priestor, príspevok k platu) ponúkajú mestá, obce, samosprávne kraje či iné organizácie. Informácie získané prostredníctvom tohto dotazníka využijeme na sprostredkovanie lekárom a na prípravu komplexnejšej ponuky pre tých, ktorí si plánujú otvoriť vlastnú ambulanciu.

Formulár pre mestá, obce, samosprávne kraje a organizácie s podporou pre lekárov a lekárky pri otváraní ambulancie v danom regióne nájdete TU.

Autor: Zdroj: ZMOS


komentáre
SHOW ALL
podobné
09.12.2016
Rómske domácnosti majú šancu získať prístup k pitnej vode
Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky (MV SR) ako sprostredkovateľský orgán pre časť Operačného programu Ľudské zdroje (OP ĽZ) vyhlásilo dňa 7. decembra 2016 výzvu zameranú na podporu prístupu k pitnej vode.
viac
13.04.2017
V roku 2017 ožije ďalších 23 zelených oáz po celom Slovensku
Revitalizácia parku, obnova náučného chodníka, vytvorenie komunitnej záhrady a ďalšie ekologické projekty sa zrealizujú vďaka grantovému programu Zelené oázy. V 11. ročníku, ktorý vyhlásila Nadácia Ekopolis a spoločnosť SLOVNAFT, a. s., získalo podporu 23 projektov v celkovej výške 56 000 eur.
viac
03.10.2019
Nadácia Slovenskej sporiteľne opäť rozdelí 250 tisíc eur
Najväčší a najúspešnejší grant Nadácie Slovenskej sporiteľne, #mamnato, začína svoj druhý ročník. Nadácia najväčšej banky opäť rozdelí celkovo 250 000 eur. Témou tohto ročníka grantového programu je Mesto blízke ľuďom.
viac
29.05.2020
Celoštátna súťaž Slovenská kronika 2020
Národné osvetové centrum v spolupráci so Slovenskou národnou knižnicou, Slovenským národným múzeom a Združením miest a obcí Slovenska vyhlasuje 11. ročník celoštátnej súťaže Slovenská kronika 2020.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %