Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
20.04.2022 01:30

Príprava rekonštrukcie asfaltovej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje


Snímka zdroj: (tasr).


Príprava rekonštrukcie asfaltovej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje. Potvrdila to Marína Debnárová, hovorkyňa štátneho podniku Lesy SR, ktorý má cestu vo vlastníctve.


Pripomenula, že podpísaný je delimitačný protokol na pozemky, ktoré boli pod cestou v správe Slovenského pozemkového fondu. V súčasnosti ho zapisujú na katastrálnom úrade. „Po tomto zápise budeme mať zabezpečené právo k pozemkom na výstavbu,“ spomenula. Dodala tiež, že Lesy SR čakajú na vyhlásenie výzvy z Programu rozvoja vidieka. V nej sa chcú uchádzať o prostriedky na financovanie tejto akcie. „Sú vybavené súhlasné stanoviská stavbou dotknutých strán s uskutočnením stavby a stavebné povolenie,“ podotkla hovorkyňa.

Projektová dokumentácia na rekonštrukciu asfaltovej cesty na Poľanu je vypracovaná. Podnik ju chce obnoviť formou čerpania príspevku z fondov Európskej únie z programu rozvoja vidieka. „Celková dĺžka cesty je 9495 metrov,“ objasnila Debnárová s tým, že rozpočtové náklady sú vo výške 2 063 000 eur. Bude to kompletná rekonštrukcia vozovky a aj zvodidiel.

Asfaltová cesta, ktorá je v súčasnosti v havarijnom stave, slúži pre vodičov, ktorí sa chcú autom dopraviť k horskému hotelu Poľana. Ten síce v súčasnosti nefunguje, prichádza však k nemu čoraz viac turistov, cyklistov a rodín s deťmi.

Po ceste prichádzajú aj návštevníci, ktorí chcú vidieť vodopád Bystrô. Táto národná prírodná pamiatka patrí k najväčším vodopádom vo vulkanitoch Západných Karpát, skalná stena presahuje výšku 23 metrov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
15.10.2021
V bratislavských mestských lesoch vybudujú nový rekreačný areál na Peknej ceste
V bratislavských mestských lesoch sa začínajú stavebné práce na vybudovaní nového rekreačného areálu v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
22.12.2021
Ochrana a obnova lesa musia mať prednosť pred finančným ziskom z predaja dreva
Hospodárenie v lesoch na Slovensku sa riadi nejednotnými pravidlami, investície do obnovy a výsadby lesa sú nedostatočné. Trvalo udržateľné hospodárenie s drevom s dôrazom na spoločenskú a ekologickú hodnotu lesa by malo mať podľa predsedu NKÚ SR Karola Mitríka prednosť pred ziskom z predaja dreva.
viac
11.08.2023
Príprava na rekonštrukciu asfaltovej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje
Príprava kompletnej rekonštrukcie asfaltovej lesnej cesty na Poľanu nad Detvou pokračuje. Potvrdila to Daša Makanová, vedúca odboru komunikácie štátneho podniku Lesy SR, ktorý má cestu vo vlastníctve.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %