Pondelok 06.05.2024
Dnes má meniny 
Hermína
°C
25.12.2018 01:50

Priestor pri vianočnom stromčeku sa zmení na obriu šachovnicu


Šachovú partiu rozohrajú pri vianočnom strome.(Zdroj: Jana Otriová)


Priestor pri vianočnom stromčeku na námestí v Humennom sa zmení na obriu šachovnicu. Verejnosť si bude môcť pozrieť exhibičné predstavenie Živý šach v rámci podujatia Humenský vianočný šachový festival Fénix 2018. Uskutoční sa v piatok 28. decembra.


"Návrat kráľovskej hry uvedie do kaštieľskych komnát turnaj zmiešaných družstiev so začiatkom o 10.00 h. Za účasti verejnosti bude prebiehať v niekdajšej spoločenskej sále na prízemí," informovala Jana Fedičová z Vihorlatského múzea v Humennom.       

V šachových partiách sa stretnú hráči štyroch štvorčlenných družstiev vo veku od šesť do 80 rokov. "Tvoria ich známe osobnosti mesta Humenné, vicemajstri Slovenskej republiky v šachu za rok 2017, kluboví šachoví juniori a seniori," spomenula. Poobedňajší program začne o 13.00 h spomínaným exhibičným predstavením. "Na obrej šachovnici pri vianočnom stromčeku rozohrajú farebnú šachovú partiu hereckého umenia, vedeckej logiky a športových výkonov mladí humenskí šachisti," priblížila Fedičová.       

Akciu pripravilo múzeum a nezisková organizácia Šachy Reinter Humenné v spolupráci s Detskou organizáciou Fénix v Humennom, s finančným prispením mesta.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
16.04.2017
Fontána na námestí sa zmenila na sedliacky dvor
Fontána na námestí v Humennom sa pred veľkonočnými sviatkami zmenila na sedliacky dvor, ktorému dominuje veľkorozmerná maketa sliepky. Doplnený je o vajíčka, seno i ďalšie ľudové prvky.
viac
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
14.07.2021
Živý šach pripomenie veľmajstrovskú šachovú tradíciu kúpeľov
Na storočnú tradíciu šachových turnajov v kúpeľnom meste Piešťany nadviaže v sobotu (17. 7.) Živý šach veľmajstrov. Pre milovníkov kráľovskej hry sa uskutočnia dva súboje – popoludní pred kinom Fontána pre širokú verejnosť a podvečer v jednom z kúpeľných hotelov.
viac
13.07.2022
Medzinárodný šachový turnaj v Piešťanoch spestrí živý šach
Spestrením medzinárodného turnaja v šachu Slovakia Open 2022, ktorý sa chystá v tomto týždni v Piešťanoch, bude Živý šach. Uskutoční sa v sobotu (16.7.) o 15.00 h pred kinom Fontána s bezplatným vstupom a potom od 19.00 h na Kúpeľnom ostrove pod stĺporadím tamojšieho hotela.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.07 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.77 %