Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
16.04.2017 06:23

Fontána na námestí sa zmenila na sedliacky dvor


Snímka TASR – Michaela Zdražilová


Fontána na námestí v Humennom sa pred veľkonočnými sviatkami zmenila na sedliacky dvor, ktorému dominuje veľkorozmerná maketa sliepky. Doplnený je o vajíčka, seno i ďalšie ľudové prvky.


     Ako TASR informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu mesta, výrobu a osadenie kovovej makety zabezpečovali vo vlastnej réžii a zo svojho rozpočtu Technické služby mesta Humenné. V meste ju budú podľa jej slov využívať celoročne. "Pôjde hlavne o rôzne kultúrne a spoločenské akcie. Počas nich sa bude pravidelne meniť aj jej obsah, keď sa tam budú striedať kvety, zeleň alebo iná výsadba," doplnila.       

Námestie zdobia tiež kraslice žiakov základných škôl, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. Tí sa zapojili do každoročnej súťaže o najkrajšie veľkonočné vajíčko, ktorú vyhlasuje primátorka Jana Vaľová. "Tohtoročná súťaž sa niesla v znamení ekologickosti a recyklácie, preto boli kraslice zhotovené z rôznych recyklovateľných materiálov," vysvetlila Dochánová.       

Fantázii sa medze nekládli, žiaci použili na výrobu rôzne materiály ako papier, drôt, ale hlavne kartón a plastové fľaše. Dali tak podľa Dochánovej do povedomia tému recyklácie, ktorá v meste rezonuje v súvislosti s odmenou pre Humenčanov, ktorí poctivo separujú.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2017
Na Mariánskom námestí v Žiline inštalujú novú vianočnú výzdobu
Mesto Žilina si pre svojich obyvateľov a návštevníkov pripravilo malé prekvapenie v podobe novej vianočnej výzdoby na Mariánskom námestí. Aktuálne prebieha jej postupné osádzanie a skúšanie.
viac
25.12.2018
Priestor pri vianočnom stromčeku sa zmení na obriu šachovnicu
Priestor pri vianočnom stromčeku na námestí v Humennom sa zmení na obriu šachovnicu. Verejnosť si bude môcť pozrieť exhibičné predstavenie Živý šach v rámci podujatia Humenský vianočný šachový festival Fénix 2018. Uskutoční sa v piatok 28. decembra.
viac
11.05.2020
Humenné investuje do cyklochodníkov, vzniknúť má aj promenáda
Mesto Humenné začína s realizáciou rekonštrukcie cyklochodníka v úseku od Sninského železničného mosta po prečerpávaciu stanicu technologickej vody v lokalite pri Laborci.
viac
31.03.2021
Centrum Brezna už zdobia nadrozmerné kraslice
Centrum horehronskej metropoly Brezna zdobí od utorka nadrozmerná veľkonočná kraslica s motívom mesta, ktorá má 2,5 metra. Rozšírila tak výzdobu námestia, ktorú tvoria dve viac ako meter vysoké kraslice či veľkonočný veniec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %