Utorok 30.04.2024
Dnes má meniny 
Anastázia
°C
10.11.2022 09:30

Pri vodnej nádrži Ľadovo vzniká nové inkluzívne detské ihrisko


Vodná nádrž Ľadovo. Snímka zdroj: (tasr).


Pri vodnej nádrži Ľadovo v meste Lučenec vzniká nové inkluzívne detské ihrisko. V prípade priaznivého počasia by mali byť práce ukončené koncom novembra. Na sociálnej sieti o tom informovala samospráva.


"Jednotlivé komponenty bezbariérového ihriska sú z prírodných materiálov a vytvoria zázemie pre zmysluplné trávenie voľného času rodiny. Základné prvky sú inkluzívne, čo ponúka možnosť trávenia času pri hre s rovesníkmi aj deťom s hendikepom," priblížilo mesto.

Detské ihrisko má predstavovať viacgeneračný priestor s prvkami pre deti do deviatich rokov a oddychovou zónou pre dospelých. Jeho súčasťou bude pieskovisko, kolotoč, hojdačka či drevená konštrukcia lode. V lokalite tiež pribudnú lavičky a nové odpadkové koše.

Samospráva na vybudovanie inkluzívneho ihriska získala od Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR dotáciu vo výške 21 200 eur. Celková suma projektu predstavuje takmer 58 000 eur, rozdiel je financovaný z rozpočtu mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.01.2018
Do budovania a dopĺňania detských ihrísk investuje Lučenec 200 000 eur
Nové detské ihriská a herné prvky na už existujúcich ihriskách pribudnú počas tohto roka v Lučenci minimálne v štyroch až piatich lokalitách. Informovala o tom primátorka Alexandra Pivková s tým, že mesto na spomínaný účel vyčlenilo v tohtoročnom rozpočte 200 000 eur.
viac
06.05.2018
Do obnovy ihriska v parku investuje mesto Fiľakovo s partnermi 22-tis. eur
Celkovo 22-tis. eur investuje samospráva Fiľakova v Lučeneckom okrese do obnovy detského ihriska v tamojšom mestskom parku. V rámci rekonštrukcie bude jeho vybavenie kompletne nahradené novými prvkami. S prácami chce mesto začať v letných mesiacoch, dokončenie projektu plánuje do augusta.
viac
24.11.2021
Na Podbrezinách v L. Mikuláši pribudne moderné inkluzívne ihrisko
Na najväčšom liptovskomikulášskom sídlisku Podbreziny pribudne na budúci rok ekologický multifunkčný priestor s prvkami pre deti od troch do 14 rokov.
viac
24.11.2022
Na Prekážke začali stavať inkluzívne detské ihrisko
Deti v Liptovskom Hrádku budú mať nové inkluzívne ihrisko na sídlisku Prekážka. Výstavbu spustili v tomto týždni, dokončiť by ho mali do 15. decembra.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %