Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
18.01.2023 10:35

Pri vlakovej stanici sa začali práce súvisiace s rekonštrukciou priestoru


Priestor pred vlakovou stanicou v Šali.


Oproti budove vlakovej stanice v Šali sa začali práce súvisiace s rekonštrukciou predstaničného priestoru. Tieto práce zatiaľ neznamenajú pre cestujúcich či vodičov väčšie obmedzenia.


Na realizáciu zhruba šesťmiliónového projektu získalo mesto nenávratný finančný príspevok vo výške približne 5,5 milióna eur, informovala hovorkyňa Mestského úradu v Šali Erika Kollerová.

Projekt je spolufinancovaný z Európskej únie vo výške 85 percent z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Jeho hlavným prínosom bude komplexná reorganizácia dopravnej situácie na území predstaničného priestoru. Prestup z vlaku na autobus by mal byť po novom bezkolízny a bezpečný, cestujúci nebudú musieť prechádzať cez frekventovanú cestu, ale po vystúpení z vlaku sa dostanú priamo na autobusovú stanicu. Tá bude disponovať ôsmimi nástupišťami.

Pre autá vznikne parkovisko s 256 parkovacími miestami v priestore, kde sa v súčasnosti nachádza autobusová stanica. Súčasťou projektu bude vybudovanie ôsmich boxov na bicykle a ďalších 45 stojísk na bicykle. Čakanie na vlak či autobus si budú môcť cestujúci krátiť v malom parku, kde sa bude nachádzať aj niekoľko herných prvkov pre deti. Cieľom projektu je aj zvýšenie atraktivity verejnej osobnej dopravy, ktorá má pozitívny vplyv aj na životné prostredie, skonštatoval primátor Šale Jozef Belický.

Práce budú rozdelené na dve etapy. V prvej etape sa vybuduje nová autobusová stanica a následne budú pokračovať práce na budovaní parkoviska v časti, kde je dnes autobusová stanica. Termín dokončenia je stanovený do konca tohto roku.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2016
Na obnove hradu Čabraď sa pracuje už 20 rokov
Už niekoľko víkendov odpracovali tento rok dobrovoľníci na obnove hradu Čabraď v okrese Krupina.
viac
22.02.2020
Šaľa chce revitalizovať priestor pred železničnou stanicou
Šalianska radnica pripravuje projekt riešenia priestoru pred železničnou stanicou. Mesto tam chce okrem revitalizácie vybudovať aj záchytné parkovisko, premiestniť tam autobusovú stanicu, vybudovať pešiu časť, chodníky, zeleň a infraštruktúru pre cyklistov.
viac
25.07.2020
Rekonštrukcia Istropolisu by mala zohľadniť aj budúcu vlakovú stanicu Filiálka
Po tom, ako majiteľ Istropolisu predstavil projekt nového kultúrno-spoločenského centra, bratislavská župa navrhuje v projekte zohľadniť aj budúcu železničnú stanicu Filiálka.
viac
23.11.2020
Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur
Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %