Pondelok 29.04.2024
Dnes má meniny 
Lea
°C
17.02.2024 01:00

Pri komunitnom centre je schránka na hygienické pomôcky


Ilustračná snímka, zdroj: mesto Dunajská Streda


Dievčatám a ženám žijúcim v sociálnej chudobe má pomôcť výdajňa hygienických pomôcok, ktorú umiestnili pri vchode do komunitného centra (KC) na Kračanskej ceste v Dunajskej Strede. Informuje o tom mesto na sociálnej sieti.


Automatická schránka, ktorá je deviatou svojho druhu na Slovensku, ponúka bezplatne menštruačné vložky, ale aj informácie k nim. Ženy sa dočítajú, akým spôsobom sa používajú, aká je potrebná hygiena, v akých intervaloch je nutná výmena a tiež nájdu návod na likvidáciu. Mesto ponúka k informácii na webe aj krátky videoklip o fungovaní schránky.         

Na projekte spolupracovali nezisková organizácia venujúca sa vzťahovej a sexuálnej výchove InTYMYta, občianske združenie Prima a mesto Dunajská Streda. KC poskytuje komplexné komunitné a sociálne služby so zameraním hlavne na marginalizované skupiny obyvateľstva, s osobitným dôrazom na marginalizovanú rómsku komunitu v meste.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.05.2018
V rómskej osade pripravuje mesto komunitné centrum
Mesto Sečovce realizuje v rómskej osade projekt výstavby komunitného centra. Do prevádzky by podľa radnice malo byť dané od augusta tohto roka. Projekt novostavby je financovaný cez eurofondy s nákladmi zhruba 230-tis. eur bez DPH.
viac
12.04.2019
Na Podskalke rozširujú škôlku, pokračuje aj výstavba komunitného centra
Na Podskalke pri Humennom rozširujú materskú školu, pokračuje sa aj vo výstavbe komunitného centra. Primátor mesta Miloš Meričko navštívil osadu v rámci kontrolného dňa. Informovala o tom Michaela Dochánová z tlačového referátu.
viac
02.04.2020
Mesto Myjava prijalo opatrenia v sociálnych zariadeniach
Mesto Myjava prijalo vo svojich sociálnych zariadeniach viacero opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19. Zvýšenú pozornosť venuje nízkoprahovým zariadeniam, ako sú nocľahárne, útulky či ubytovne pre bezdomovcov.
viac
30.03.2022
Banská Belá obnovila zbrojnicu a prestavala dom turistov na komunitné centrum
Rekonštrukcia hasičskej zbrojnice a prestavba niekdajšieho domu turistov na komunitné centrum boli dve najväčšie investície obce Banská Belá v okrese Banská Štiavnica v uplynulom roku. Obe stavby financovali z externých zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.80 %