Štvrtok 02.05.2024
Dnes má meniny 
Žigmund
°C
29.12.2023 11:05

Pri budove Mestského úradu v Prešove pribudla digitálna úradná tabuľa


Ilustračná snímka


Vedľa vchodu do budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 24 môžu Prešovčania aj návštevníci nášho mesta nájsť vonkajšiu digitálnu úradnú tabuľu s uhlopriečkou 55“.


 

S jej pomocou nájdu nielen najnovšie správy a oznamy z radnice, ale napríklad aj cestovné poriadky MHD. 

Digitálna úradná tabuľa s dotykovým displejom je umiestnená hneď vedľa vchodu do budovy Mestského úradu v Prešove na Jarkovej ulici č. 24.

Digitálna úradná tabuľa nahradí doterajšiu klasickú úradnú tabuľu s informáciami v papierovej podobe a jej prioritnou funkciou je zverejňovanie úradných dokumentov v elektronickej verzii.

Digitálna úradná tabuľa okrem iného obsahuje aj prepojenie na webovú stránku mesta Prešov aj Mestskej polície Prešov, aktuality z diania v meste aj úradné oznamy. Nechýbajú ani informácie pre občanov v sekcii Ako vybaviť. Občania tak ešte pred samotnou návštevou úradu získajú komplexné informácie o tom, ako treba vybaviť potrebné úradné náležitosti, ako napríklad osvedčenie listiny, stavebné povolenie či žiadosť o zabezpečenie poskytovania sociálnej služby. 

Na digitálnej úradnej tabuli nájdu občania aj všetky vydania Prešovského magazínu v digitálnej forme či cestovné poriadky prešovskej MHD.

Na tabuli sú premietané aj fotografie z mesta Prešov vo vysokom rozlíšení. Môžu ju ovládať aj zdravotne znevýhodnené osoby a disponuje aj možnosťou prehrávať text. 

Digitálna tabuľa je odolná voči dažďu, vlhkosti, mrazu, snehu a UV žiareniu. Je voľne stojaca, s inštaláciou do betónovej pätky, vyrobená z oceľového materiálu, s nerezovou úpravou a „antivandal“ prevedením.

Digitálna úradná tabuľa má dotykový (multi touch) displej s technológiou IPS LCD, s bezpečnostným sklom a rozlíšením Full HD (1080 x 1920). Displej obsahuje svetelné čidlo a automatickú reguláciu jasu na základe svetelných podmienok okolia. Digitálna tabuľa je navyše vybavená ventilačným systémom s veľmi nízkou spotrebou elektrickej energie. Dodávateľom vonkajšej dotykovej digitálnej tabule bola na základe zmluvy o dielo spoločnosť DigiDay Slovakia s.r.o. 

 

Autor: (ts-MsÚ Prešov, Terézia Rácová)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.02.2018
Budova mestského úradu vo Vrábľoch prechádza rozsiahlou rekonštrukciou
Budova Mestského úradu vo Vrábľoch prechádza v týchto dňoch rozsiahlou rekonštrukciou. Rekonštrukčné práce sú realizované za plného chodu úradu, s čím súvisia zmeny vo fungovaní úradu. Jednotlivé pracoviská sú podľa potreby presťahované do iných priestorov v budove mestského úradu.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
23.09.2022
Na budove mestského úradu pribudlo 80 fotovoltaických panelov
Na streche Mestského úradu v Poprade pribudlo v týchto dňoch fotovoltaické zariadenie na čiastočné pokrytie vlastnej spotreby a zníženie nákladov za elektrickú energiu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %