Nedeľa 28.04.2024
Dnes má meniny 
Jarmila
°C
13.01.2022 08:00

Prešovský kraj opraví ďalšie mosty a cesty v regiónoch


Ilustračná snímka: (PSK).


Sumu 6 miliónov eur schválili poslanci Prešovského samosprávneho kraja v rámci navrhovaného investičného plánu kapitálových výdavkov pre Správu a údržbu ciest PSK na rok 2022 v rámci I. etapy. Župa plánuje za túto čiastku opraviť viacero ciest i mostov, ale i budov SÚC PSK.


Prešovský samosprávny kraj (PSK) bude pokračovať v rekonštrukciách a modernizáciách ciest aj v roku 2022. Krajskí poslanci na tento účel schválili ešte na decembrovom zastupiteľstve 6 miliónov eur, a to v rámci prvej etapy investičného plánu kapitálových výdavkov na tento rok.

Medzi plánovanými investíciami Správy a údržby ciest (SÚC) PSK sú zahrnuté opravy viacerých mostov i rekonštrukcie ciest. V investičnom pláne sa počíta s rekonštrukciou mostov cez Suchovlčí potok pred obcou Livov (okr. Bardejov), cez potok Šibský pred Bardejovom, cez potok Pčolinka pred obcou Čukalovce (okr. Snina), cez potok Lekeš v obci Dulová Ves (okr. Prešov).

Tiež sa opraví most v obci Baškovce (okr. Humenné), v Petrovanoch (okr. Prešov), ale aj v Spišskom Podhradí (okr. Levoča) cez potok Margecanka, či cez Hlboký potok v obci Kalinov (okr. Medzilaborce). Ráta sa tiež s výstavbou mosta Dlhé Klčovo – Nižný Hrušov (okr. Vranov nad Topľou) vrátane napojenia na cestu III. triedy.

Okrem toho sa zrekonštruujú úseky ciest Jánovce – Ľubica, Dobra – Malá Domaša, Nižná Voľa – Koprivnica, dôjde k rekonštrukcii križovatky ciest Veľký Slavkov – Mlynica či križovatiek Lesík Delostrelcov v Prešove i v Starej Lesnej.

Počíta sa tiež s elimináciou bezpečnostných rizík na ceste Svidník – Vyšná Jedľová a Sedlice – Bzenov. V investičnom pláne sa nachádza i rekonštrukcia cesty za obcou Mičakovce, rekonštrukcia oporných múrov a premostení v Malej Frankovej i rekonštrukcia priepustov na cestách II. a III. triedy v Prešovskom kraji.

Opravia sa tiež garáže cestmajsterstva v Chminianskej Novej Vsi a urobí sa odkanalizovanie spevnených plôch areálu. Zároveň sa pristúpi k II. etape rekonštrukcie budovy zimnej údržby na cestmajsterstve v Starej Ľubovni a opravia sa strechy na garážach v areáli prevádzkového dvora SÚC PSK v Prešove.

V roku 2021 opravil Prešovský samosprávny kraj približne 102 km ciest a 24 mostov. Celková hodnota týchto prác predstavuje zhruba 20,8 miliónov eur.

Autor: (Lea HEILOVÁ, PSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2020
Prešovskí poslanci schválili prijatie úveru vo výške 4 milióny eur
Na dofinancovanie stavieb, ktoré má mesto schválené v pláne investičnej výstavby, prešovskí mestskí poslanci v stredu schválili úver vo výške 4 milióny eur.
viac
02.12.2020
KSK opravil v tomto roku vyše 80 kilometrov ciest a 12 mostov
Košický samosprávny kraj (KSK) v tomto roku opravil viac než 80 kilometrov ciest II. a III. triedy. Opravil alebo aktuálne dokončuje opravu 12 mostov v kraji, do ktorých investoval viac ako päť miliónov eur. Informoval o tom v utorok Úrad KSK.
viac
07.07.2022
PSK preinvestuje na opravu ciest a mostov v kraji viac ako 6,4 milióna eur
Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja (SÚC PSK) zrekonštruuje viaceré úseky ciest a mosty v kraji. V stredu boli zhotoviteľom odovzdané na realizáciu.
viac
09.08.2023
Krajská samospráva má naplánovanú obnovu ciest za viac ako 60 mil. eur
Prešovský samosprávny kraj (PSK) plánuje v roku 2023 opraviť mosty a cesty za viac ako 60 miliónov eur. Informovala o tom hovorkyňa kraja Daša Jeleňová s tým, že PSK na to využije vlastné a európske zdroje, ako aj financie z 30-miliónového úveru.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %